Ultima oră

Femeile insarcinate, instructorii si taximetristii, scutiti de centura

Dan Chiriac
18 sep 2008 931 vizualizări
Multe dintre victimele accidentelor rutiere produse in ultimele luni nu purtau centura de siguranta. Din acest motiv, politistii vor intensifica actiunile pentru a-i constientiza pe cei care circula cu masina asupra riscurilor la care se expun.

"In perioada 17-21 septembrie vom efectua pe toate drumurile din judet actiuni tematice care trebuie sa-i faca pe soferi, dar si pe ceilalti pasageri din masina sa constientizeze importanta folosirii centurii de siguranta. Vom sanctiona pe toti cei care nu respecta aceasta obligatie, avindu-i in vedere si pe cei de pe locul din dreapta sau de pe bancheta din spate, in special copii", spune comisarul sef Adrian Huzum, de la Serviciul Politie Rutiere. Acesta atrage atentia ca amenzile sint individuale. "Conducatorul auto plateste sanctiunea si primeste puncte de penalizare doar daca nu poarta centura. In cazul celorlalti pasageri amenda este individuala, iar conducatorul auto nu primeste puncte de penalizare", a mai precizat Adrian Huzum. Politistii sint obligati la rindul lor sa poarte centura de siguranta in trafic. "Inclusiv noi, in timpul serviciului, trebuie sa purtam centura. Singurii scutiti de aceasta obligatie sint taximetristii si instructorii auto aflati in timpul serviciului, dar si femeile insarcinate", a precizat Adrian Huzum. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.