Ultima oră

ENET s-a suparat pe administratori

Doina Ganea
19 aug 2008 909 vizualizări
Administratorii care critica societatea de termoficare risca sa-si piarda atestatele Conducerea ENET SA Focsani considera ca unii dintre administratorii asociatiilor de proprietari care nu reusesc sa incaseze restantele locatarilor la caldura si apa calda ar trebui sa treaca din nou examenul de atestat.

Sefii societatii de termoficare cred ca "incasarea individuala" nu este o obligatie a fiecarei societati furnizoare de servicii catre populatie, ci una optionala adoptata pentru a veni, culmea, in sprijinul asociatiilor de proprietari. "ENET si-a asumat sistemul de facturare individuala tocmai pentru a veni in sprijinul asociatiilor de proprietari si pentru a incasa mai repede si mai bine contravaloarea energiei termice furnizate, dar trebuie sa recunoastem cu totii ca sistemul de facturare individuala nu este obligatoriu pentru ENET, urmind sa analizam daca in conditiile date mai este actual si rentabil pentru societate acest sistem de facturare", se arata intr-un comunicat al SC ENET SA, asumat de directorul Valter Popescu. Cei de la ENET au fost vadit deranjati de parerile exprimate in ziarul nostru de catre presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari (UAP) Focsani, Violeta Balica, pentru ca si-a permis sa critice sistemul defectuos si sa afirme ca ENET este in faliment, nu este in stare sa-si adune datoriile si se bazeaza exclusiv pe administratori. "Avind in vedere ca se ocupa de administrarea a peste 60 de asociatii din municipiul Focsani, alaturi de un numar mic de angajati, intelegem ca UAP intimpina greutati privind incasarea si efectuarea platilor catre furnizorii de utilitati. O parte din asociatiile in facturare comuna pe care le administreaza UAP se inregistreaza cu debite la ENET. Consideram ca UAP presteaza un serviciu si este platita de proprietari sa faca acest lucru cit mai bine cu putinta. Cunoasterea si respectarea prevederilor legale in vigoare, aplicarea corecta a acestora fara interpretari subiective sint obligatii pe care presedintele UAP si angajatii din subordine si le-au asumat fata de asociatiile de proprietari cit si fata de Primaria Focsani, care le-a eliberat atestatele de administratori de asociatii", se mai arata in dreptul la replica formulat de conducerea ENET, referitor la articolul nostru "ENET joaca baba-oarba cu datoriile populatiei" din data 12 august 2008. Cu alte cuvinte, administratorii din subordinea UAP nu au voie sa-si spuna parerea sau sa critice managementul ENET pentru ca risca sa-si piarda atestatele. "Dupa comentariile facute in ultima vreme, ENET va solicita Primariei Focsani o noua verificare a cunostintelor si eventual retragerea atestatelor eliberate persoanelor UAP care se ocupa de administrarea condominiilor", ameninta conducerea ENET SA. (Doina GANEA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 3 ore, 11 minute, 46 secunde
Din cate stiu eu administratorii nu sunt angajati ai ENET ci ai locatarilor pe care-i reprezinta. Si cu asta cred ca nu mai e nimic de spus. Popescu e o jigodie turbata si ar trebui bagat intr-un citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.