Ultima oră

Un zilier se considera tap ispasitor in afacerea clanului Stan

Nicoleta Cristea
16 aug 2008 1060 vizualizări
Cristinel Pirvu sustine ca era doar un simplu angajat care executa ordinele primite, acelasi lucru declarindu-l si Teodor Stan u Pirvu cere din 2007 sa fie eliberat din arest

ei trei inculpati judecati in dosarul de spalare de bani au fost aminati la Galati in recursul impotriva incheierii de sedinta prin care le-a fost mentinuta starea de arest. Dosarul lui Teodor Stan, Claudiu Eugen Turcu si Cristinel Pirvu avea termen la sfirsitul acestei saptamini, insa din cauza ca avocatul primului dintre ei a lipsit, instanta a dat termen pentru saptamina viitoare. Probabil cei trei vor cere din nou sa fie eliberati sub control judiciar. Alaturi de cei trei, in dosar mai sint judecati si Ion Stan, Nicolae Stan, Claudiu Turcu, Gheorghe Manolache si Paul Banila, care e plecat in strainatate. In vreme ce Banila, Turcu, fratii Stan si tatal lor sint acuzati ca au desfasurat activitati cu firme fantoma, Manolache, fost sofer la una dintre firmele lui Stan, si Pirvu, dupa cum se arata si in rechizitoriu, au fost simpli angajati care au executat ordinele. In timp ce Manolache este judecat in stare de libertate, Pirvu inca incearca, alaturi de fostul lui sef, sa gaseasca intelegere la judecatori. Acesta si-a sustinut nevinovatia la fiecare termen, avind ca ajutor in acest sens si marturiile co-inculpatilor din dosar. Chiar si din rechizitoriul procurorilor reiese ca Pirvu si Manolache au fost simpli "pioni" la producerea si comercializarea bauturilor falsificate. De altfel, din rechizitoriu reiese ca Teodor Stan era "mina forte" a afacerii cu vin, iar infractiunile au fost comise in perioada 2006 - 2007. Exceptie face Pirvu, care a fost angajat ca muncitor timp de 6 luni, fara carte de munca, nefiind asociat in firmele implicate. "Tot ceea ce se facea acolo se executa din ordinul meu. Pe toata perioada Cristinel Pirvu a lucrat acolo ca muncitor zilier, nu a fost angajat cu carte de munca", a aratat si Teodor Stan in fata procurorilor. Cei 7 sint judecati pentru infractiunea de spalare de bani, fiind acuzati ca ar fi produs si pus in circulatie cu buna stiinta produse alcoolice improprii si periculoase consumului uman, fara sa ia in considerare consecintele pentru sanatatea populatiei, cu scopul de a obtine importante resurse financiare prin operatiuni de spalare a banilor, evaziune fiscala si falsuri. (Nicoleta CRISTEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.