Ultima oră

Fratii clonatori de carduri ramin in arest

Nicoleta Cristea
7 aug 2008 939 vizualizări
Instanta de judecata a Tribunalului Vrancea a decis ieri ca Damian si Vasilica Cojocaru, cei doi frati acuzati ca au usurat mai multe conturi cu ajutorul unor carduri clonate, sa ramina in arest

Aceasta in ciuda afirmatiilor aparatorului celor doi, care a sustinut ca fratii nu mai prezinta pericol, intrucit cercetarile au fost incheiate si nu mai au cum sa influenteze martorii. Cei doi tineri, originari din comuna Birsesti, montau dispozitive artizanale la bancomate, care simulau adevaratele fante de acces ale cardurilor, astfel ca intrau automat in posesia datelor stocate pe banda magnetica a instrumentelor de plata. Cei doi frati au intrat in atentia Serviciului de Combatere a Crimei Organizate dupa ce au incercat sa vinda astfel de echipamente pe internet, inclusiv carduri in alb. Ei au fost arestati si, cu toate ca n-au actionat la bancile din Focsani, au operat la mai multe bancomate din Bucuresti si alte judete din tara, dar si in strainatate. Pe 18 martie anul acesta au fost facute trei perchezitii domiciliare, fiind gasite dispozitive artizanale de scriere si citire a benzilor magnetice ale cardurilor ce contineau circuite electronice care puteau fi montate la fantele de acces ale cardului de la ATM-uri si minicamere wireless pentru a afla PIN-ul. De asemenea, au fost gasite si ridicate mai multe carduri albe prevazute cu banda magnetica si carduri de credit emise pe numele suspectilor de banci de stocare a datelor. (Nicolae CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.