Ultima oră

Tinara EMO, sinucisa pe Y! Messenger

Dan Chiriac
7 iun 2008 1183 vizualizări
Zvonurile false despre sinuciderea unei tinere EMO din Focsani au circulat cu insistenta pe internet net, ieri. In realitate, fenomenul EMO aproape lipseste in Focsani, dupa cum sustin politistii

Un zvon fals a invadat ieri dimineata Y! Messengerul. Mai multe mesaje privind posibila sinucidere a unei tinere focsanence, adepta a stilului EMO, au invadat internetul. Toata lumea cerea amanunte despre presupusa tinara care s-a aruncat de pe un bloc din cartierul Sud. Potrivit acestui scenariu, tinara EMO s-a aruncat in gol de pe un bloc, inspirindu-se de la televizor. Desi cazuse de la etajul zece, aceasta nu a murit pe loc, ci a fost preluata si transportata la spital. Potrivit aceluiasi mesaj, mama fetei, aflata in ambulanta cu victima, si-ar fi anuntat familia ca tinara a decedat in drum spre spital. Primele incertitudini au aparut in momentul in care mesajele s-au schimbat si au vorbit despre un baiat, care ar fi recurs la un asemenea gest. Politia, Serviciul Judetean de Ambulanta si Spitalul Judetean au infirmat faptul ca ar fi existat un asemenea caz ieri. "Nu am avut nici o solicitare privind faptul ca o tinara s-a aruncat de pe un bloc din Sud", ne-a spus doctorul Danut Ceamburu, directorul de la Ambulanta. Si politistii vrinceni au ramas surprinsi cind au fost intrebati despre posibila sinucidere. "Nu a existat asa ceva in Focsani. De altfel, nu sint semnale ca in Focsani ar fi copii adepti ai curentului EMO. Sint copii de liceu care prin vestimentatie seamana cu adeptii EMO. Dar, pina sa urmareasca la TV despre EMO, acestia nu stiau nimic despre acest curent. Pentru acesti copii este mai mult o stare de spirit, nu s-a ajuns la sinucidere sau comiterea de alte fapte antisociale", a spus comisarul sef Gheorghe Negoitescu, adjunctul sefului Politiei municipiului Focsani.


Ce inseamna emo "" kid


In perioada anilor 1985-1994, termenul de «emo» era folosit in muzica, fiind un subgen al rockului. Ascultatorii acestui gen de muzica erau adolescenti cu probleme emotionale mai mult inchipuite, care se considerau neintelesi de cei din jur. De altfel, termenul de "emo" este prescurtarea cuvintului "emotional". Pe parcurs, acestia au devenit emo "" kids, felul in care se imbraca a fost denumit emo "" style samd. Un emo "" kid este o mixtura intre goth, rock si punk, de la care au imprumutat culoarea neagra, ideile de vestimentatie, machiaj si coafura. La inceput, emo- kids erau priviti in societate ca niste neadaptati, ciudati si neintelesi. In timp lucrurile s-au mai schimbat, adeptii acestui curent considerindu-se niste rebeli impotriva societatii. Super-emotivi, Emo- kids au tendinta sa se automutileze, sa-si provoace dureri, taiatul minilor cu lama fiind cea mai cunoscuta forma de a-si provoca durere. In ultima perioada, curentul emo a intrat in atentia opiniei publice din tara noastra din cauza cazurilor de sinucidere care au avut loc, ultimul dintre acestea in Bucuresti. Tinerii aleg, in cele mai multe cazuri, sa se arunce de la inaltime din cauza unor crize ale virstei pe care nu le-au putut depasi. Psihologii atrag atentia ca o parte din vina pentru asemenea situatii o au si parintii, care nu acorda o atentie suficienta problemelor cu care se confrunta adolescentii. Emo-kid se intilnesc pe internet, zeci de site-uri fiind dedicate acestui curent.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.