Ultima oră

Scolari de clasa I, terorizati in excursie de sofer

Mihaela Beșleagă
7 iun 2008 1364 vizualizări
In urma experientei neplacute, dascalii si parintii au facut reclamatie la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor

O excursie care trebuia sa fie un prilej de relaxare si bucurie s-a transformat intr-un adevarat cosmar pentru peste 20 de copii in clasa I A step by step de la Scoala nr. 3 din Focsani, dupa cum spun cadrele didactice insotitoare. Invatatoarele Fanica Nanu si Doinita Radu au organizat simbata, 30 mai, o excursie la Galati, dorind sa-i recompenseze pe micuti dupa primul lor an ca scolari. Acestea spun ca, inca de la inceput, soferul angajat a tipat la copii, le-a spus sa nu indrazneasca sa se urce cu vreun bagaj in autocar, nici macar cu apa. Pe tot traseul, acesta i-a zorit, motivind ca vrea sa ajunga repede acasa. Copiii de 7-8 ani au fost obligati sa isi care bagajele mai bine de un kilometru pentru ca soferul a refuzat sa se apropie de unul dintre obiective, Manastirea Vladimiresti. Din cauza ritmului alert, dar si pentru ca n-au mincat, multor copii li s-a facut rau, dupa cum reclama parintii si invatatoarele. "Soferul l-am gasit prin intermediul unei colege. Noi ne-am respectat angajamentul, i-am platit, de fapt nici chitanta nu ne-a dat. Nu stiu ce a avut cu noi, caci luni a mai fost intr-o excursie si s-a purtat foarte frumos. Copiii de 7 ani au stat fara pachetel, caci n-am avut cu cine ne intelege, nu i-a lasat sa manince in autocar. Mie mi-a vorbit si foarte urit, iar la final nici macar nu si-a cerut scuze. Nu am avut niciodata probleme de genul acesta", spune invatatoarea Fanica Nanu, adaugind ca nici un copil nu ar trebui sa treaca printr-o astfel de experienta. De altfel, din acest motiv, cadrele didactice si parintii au depus si o reclamatie la Oficiul pentru Protectia Consumatorului (OPC).


Firma poate fi amendata pentru practica abuziva


Soferul incriminat neaga faptul ca s-ar fi purtat urit cu invatatoarele sau cu copiii. Acesta sustine ca, neputind da curs tuturor cererilor, a avut o discutie mai aprinsa cu una dintre invatatoare. "Nu este adevarat ca a fost o fugareala. Am rugat copiii sa nu manince in masina inghetata si de la fast-food, ca sa nu le vina rau. La Vladimiresti nu am putut intra cu autocarul, care este inalt, din cauza unor crengi. Una dintre invatatoare, Fanica Nanu, tot nu-i convenea, ma tot presa, cu fel de fel de mofturi, de aceea am si avut o discutie. Am mers si cu alte cadre didactice de la Scoala nr. 3, care pot sa confirme ca nu au avut probleme", ne-a declarat Fanica Anghel, soferul care i-a transportat pe copii. Parintii au facut un memoriu catre OPC si Politie, motivind ca duritatea, amenintarile, vocabularul urit folosit in fata copiilor trebuie sanctionate. "Reclamatia a ajuns si la noi, dar se pare ca a fost o rafuiala personala cu soferul. Cu acelasi sofer au mers a doua zi si alti copii, tot de Scoala nr. 3, si nu au fost reclamate nici un fel de probleme. Daca se dovedesc totusi ca fiind intemeiate cele semnalate, firma poate fi amendata pentru practica abuziva, pentru ca a oferit un serviciu de proasta calitate. Fac un apel catre toti consumatorii sa apeleze in primul rind la OPC pentru orice problema ce tine de protectia consumatorilor", afirma ing. Dumitru Dila, inspectorul sef al OPC Vrancea. Parintii sint sfatuiti sa se informeze si sa aleaga cu grija persoanele care le vor insoti copiii in excursii, pentru a nu intimpina evenimente neplacute.



O excursie pe semestru !


Excursiile i-au dat ceva de cap sefului Inspectoratului Scolar, astfel ca din toamna acestea ar putea fi restrictionate. Iordache Bostan le-a atras atentia directorilor de scoli in special in privinta organizarii unor deplasari in timpul programului de lucru, spunind ca ar prefera ca la nivelul scolii toate clasele sa faca excursii in aceeasi zi. "Un invatator vrea excursie luni, altul marti, clasele V-VIII vor vinerea"¦ si asa perturbam intreaga activitate. Daca se considera ca e nevoie de o astfel de excursie, si nu spun ca nu e nevoie, e suficienta una pe semestru", a spus nemultumit inspectorul general Iordache Bostan, desi recunoaste ca elevii sint supraaglomerati si au nevoie si de activitati in afara scolii. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.