Ultima oră

Serbanoiu a plecat, vine Doaga

Dan Chiriac
26 apr 2008 2149 vizualizări
Comisarul sef Viorel Serbanoiu a ajuns ieri la IPJ Botosani, in timp ce inspectorul general adjunct a venit la Focsani pentru a-l numi sef al politiei vrincene pe comisarul sef Sandel Doaga

Matrasirea lui Serbanoiu de la cirma politiei vrincene a fost finalizata ieri, dupa ce fostul sef al politiei vrincene a fost "avansat" la 300 de kilometri de casa, iar inspectorul general adjunct, chestorul Gheorghe Toba, a venit la Focsani pentru a oficializa numirea cu delegatie a comisarului sef Sandel Doaga in fruntea politiei vrincene. Venirea lui Toba la Focsani a fost intirziata dupa ce ministrul Cristian David a semnat abia dupa-amiaza ordinele de mutare si respective de numire.


Ultimele ore la comanda politiei vrincene


Comisarul sef Viorel Serbanoiu a venit ieri dimineata pentru ultima data la serviciu, ca sef al politiei vrincene. "Am purtat o discutie cu cei din Colegiul de Conducere, dupa care am plecat spre Botosani. Conducerea IGPR a considerat ca sint persoana potrivita pentru a prelua sefia politiei botosanene. Mi s-a propus acest post si, profesionist fiind, l-am acceptat! Sefii politiei romane au considerat ca sint capabil sa preiau aceasta functie, dupa ce postul nu s-a ocupat in urma a doua concursuri", ne-a spus Viorel Serbanoiu, lasind sa se inteleaga ca a plecat cu orgoliul reparat. Sefia IJP Botosani a ramas vacanta dupa ce fostul inspector sef, chestorul Gheorghe Plai, a fost avansat in functia de inspector general adjunct la IGPR. Pentru ocuparea postului au fost organziate doua concursuri, dar nici unul dintre candidati nu au reusit sa treaca testul.


Doaga, noul sef la IJP Vrancea


Comisarul sef Sandel Doaga va fi noul inspector sef la IJP Vrancea. Acesta va fi numit prin delegatie. Interimatul lui Doaga poate dura sase luni, timp in care postul trebuie scos la concurs. Ieri, la sediul politiei vrincene a ajuns inspectorul general adjunct al Politiei Romane, chestorul Gheroghe Toba, care a prezentat ordinul mutarii lui Serbanoiu si numirea prin delegatie a lui Sandel Doaga la cirma IJP. "Singurul scop al vizitei mele este schimbarea inspectorului sef, nicidecum si a altor sefi de serviciu. Nu e nevoie de venirea cuiva de la Bucuresti pentru a fi schimbati sefii de servicii", a spus Gheorghe Toba, care nu a vrut sa comenteze numirea controversatului ofiter Sandel Doaga la sefia Politiei. Chestorul Toba a fost primit de prim-adjunctul Gavril Iacob pentru ca Sandel Doaga nu a dorit sa se arate inca in public. Deocamdata, cei doi adjuncti vor ramine in functie, dar nu se stie pentru cit timp. Comisarul sef Sandel Doaga revine intr-o functie de conducere dupa ce in anul 2005 a fost indepartat pe usa din dos din postul de adjunct al sefului Inspectoratului. Acesta a fost inlaturat si trimis la Transporturi Feroviare, in urma unui sondaj discutabil efectuat printre subordonati. Sandel Doaga a declarat ca va face comentarii despre obiective si prioritati abia dupa ce va fi instalat oficial in fruntea politiei. Atit Serbanoiu, cit si Doaga isi vor prelua noile functii incepind cu data de 1 Mai. (Dan CHIRIAC)


Paraschiv nu mai conduce "2 si un sfert"


Serviciul de Informatii si Protectie Interna din cadrul IPJ Vrancea nu mai este condus de comisarul sef Dumitru Paraschiv. Acesta a fost inlocuit recent din functie cu un alt ofiter, Loredan Chiriac. Schimbarea a venit dupa vizita in Vracea a ministrului Internelor, Cristian David. Noul sef al "2 si-un sfert" este tot interimar pina la organizarea unui concurs. Dumitru Paraschiv a fost dat jos din functie in iulie 2007, in urma unui control de fond efectuat de Ministerul Internelor si Reformei Administrative. Una din petele negre ale dosarului acestuia a fost accidentul de circulatie pe care l-a produs pe 14 octombrie 2005. Aflat la volan sub influenta alcoolului, Dumitru Paraschiv a intrat cu masina in autoturismul din fata sa, din cauza neatentiei si a nerespectarii distantei regulamentare. Dupa demitere, comisarul sef a fost repus in functie, pe motiv ca in SIPA nu se gaseste un om mai bun sa asigure conducerea serviciului. Acum insa MIRA a gasit un inlocuitor pentru Dumitru Paraschiv. Se pare ca postul i-a fost oferit si comisarului sef Viorel Serbanoiu dar acesta a declinat oferta pe motiv ca «nu vrea sa se ocupe de turnatorii». (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 3 ore, 28 minute, 23 secunde
Patrick, spune-mi te rog pe Doaga omul lui Oprisan cine l-a pus in functie?Cred ca cei de la putere,adica liberalii,adica Nini Sapunaru.Prin urmare coalitia PSD-PNL e formata.Numai Base si PD-L poate citeste integral
, acum 739400 zile, 3 ore, 28 minute, 23 secunde
Cei cu functii cu cat vor face mai multe golanii cu atat toamna va fi mai grea pentru ei.ATENTIE MARITA CUM JUCATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
, acum 739400 zile, 3 ore, 28 minute, 23 secunde
Sebi,esti un fraier la fel ca Base si ai lui.O adunatura jalnica de mateloti chiori,inculti si imbecili.Asta e PD minus L!!!!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.