Ultima oră

Pescari, a inceput perioada de prohibitie!

Mihaela Beșleagă
22 apr 2008 1937 vizualizări
Durata prohibitiei pentru pescuitul oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice este de 60 de zile, în perioada 15 aprilie - 13 iunie, iar pentru apele de frontiera de 45 de zile, în perioada 15 aprilie - 29 mai.

în complexul lagunar Razelm Sinoe si in lacurile litorale prohibitia este de 77 zile, in intervalul 15 aprilie - 30 iunie. în zonele de protectie pescuitul este interzis in tot cursul anului, cu exceptia pescuitului sportiv. Zonele de protectie sint: Dunarea Veche, lacul Gisca din Complexul Somova - Parches, lacul Erenciuc, cursul vechi al bratului Sfintu Gheorghe. Zone cu regim de protectie integrala pentru resursele acvatice vii din Marea Neagra sint zona Sacalin Zatoane si Rezervatia Marina 2 Mai - Vama Veche. "Pe perioada prohibitiei, in bazinele piscicole naturale este permis pescuitul stiucii cu echipament de pescuit sportiv si momeli artificiale. Pescuitul sportiv al pastravului indigen, fintinel si a coregonului este oprit in perioada 15 septembrie 2007 -31 decembrie 2008, iar pescuitul lipanului este interzis pina la 31 mai inclusiv", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. De asemenea, se interzice pescuitul pastravului de mare si al mihaltului, tot timpul anului. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 6 ore, 4 minute, 8 secunde
In Vrancea unde se poate pescui pe perioada prohibitiei?
, acum 739400 zile, 6 ore, 4 minute, 8 secunde
....in hala!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.