Ultima oră

Primaria din Panciu vrea parc in stil gradina japoneza

Iulia Crețu
3 apr 2008 509 vizualizări
Bolnavii de la Spitalul de cronici se vor plimba pe sub o poarta japoneza admirind lampioane, podete cu riu din pietris si fintini arteziene u pentru refacerea parcurilor si a locurilor de joaca Ion Petre a facut imprumut in banca

Orientul Indepartat si Tara Soarelui Rasare se va muta in curind la Panciu, daca ar fi sa credem promisiunile de campanie ale pesedistului Ion Petre. Edilul sef promite acum, inaintea alegerilor din iunie, ca va face in orasul de la podgorie un parc in stilul gradinilor japoneze, cu porti (Torii) de lemn, lampioane, un pavilion in stil pagoda, fintini arteziene si zone pline cu narcise. Gradina japoneza va fi realizata in zona Spitalului de cronici si va aduce mai multe zimbete pe chipurile celor suferinzi. Tot ce va lipsi cadrului oriental vor fi gheisele si samuraii plimbindu-se cu umbrelute pe sub ciresii infloriti. Parcul va fi realizat din bani imprumutati de primarie printr-un credit bancar. In atentia autoritatilor intra in acest an electoral refacerea a patru astfel de zone, doua de recreere si doua locuri de joaca. Pentru reamenajarea parcului de la Primarie, a celui cu iz oriental de la Spitalul de Cronici, dar si pentru doua spatii de joaca pentru copii, Ion Petre declara ca se vor cheltui 1.191.387 RON (peste 11 miliarde lei vechi). Lucrarile vor fi realizate de o firma de constructii din Panciu, societate care are in plan misiunea grea de realizare cit mai fidela a simbolurilor japoneze. "Ne propunem sa facem aceasta poarta japoneza de lemn. Mai schimbam si noi putin stilul normal si trecem la unul mai non-conformist. Parcul va fi ceva placut pentru bolnavi. Deja s-au inceput lucrarile de reamenajare a Parcului Mare, de linga Primarie, urmind ca luni sa se inceapa treaba si la cele doua spatii de joaca pentru copii. Banii i-am luat din credite bancare", a declarat primarul. Alegerea pentru stilul japonez nu a fost luata pentru ca edilul ar fi pasit pe meleagurile de la capatul lumii. Cunoscut fiind pentru teama sa de avion si inaltimi, edilul pancean a declarat ca nu va calatori in Japonia decit cu trenul, chiar daca i-ar lua luni pina sa ajunga in patria samurailor. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.