Ultima oră

Bacinschi, ce faci cu ciinii vagabonzi?

Iulia Crețu
26 feb 2008 761 vizualizări
La padocul de la Golesti controlul a gasit 66 de ciini infometati u adapostul de pe strada Tisei va fi inchis din cauza conditiilor improprii u Protectia Animalelor acuza Primaria Focsani ca nu ia nici o masura

Primaria Focsani este acuzata de reprezentanti ai Federatiei Romane pentru Protectia si Controlul Animalelor (FRPCA) si ai Asociatiei pentru Protectia Animalelor "Prietenii Animalelor" Focsani ca nu face nimic pentru a gestiona rezonabil problema ciinilor fara stapin. Potrivit declaratiilor reprezentantilor care militeaza pentru drepturile patrupedelor, in ambele adaposturi pentru ciinii vagabonzi din Focsani, atit in cel din grija Primariei de la Golesti, dar si in cel de pe strada Tisei de care se ingrijesc niste ONG-uri, conditiile sint departe de limitele legale si umane. Mircea Serbanoiu, presedintele FRPCA, spune ca in urma controlului efectuat la periferia orasului, linga Golesti, a gasit o imagine dezolanta, cu zeci de ciini infometati de care nu se ocupa nimeni. "Intretinerea acelor ciini nu se facea, hrana nu era, ingrijitor nu aveau. Ciinii urlau si cind le-am aruncat o mina de crochete s-au ingramadit infometati si se bateau pe mincare. Ulterior am facut o vizita impreuna cu cei de la Directia Sanitar-Veterinara. Acestea au fost descoperite la adapostul de la Golesti, administrat de Consiliul Local Focsani. Din punct de vedere legal sint mai multe probleme: nerespectarea hotaririi de Consiliu Local, lipsa autorizatiei sanitar-veterinara pentru inceperea acestei activitati si lipsa personalului. Nu exista medic sau tehnician veterinar. Am discutat cu DSV-ul care mi-a spus ca serviciul si-a desfasurat activitatea fara autorizatie. Noi am propus sa se interzica derularea activitatii pina la reglementarea situatiei. Iar CL este obligat sa dispuna construirea unui adapost pentru animalele fara stapin", a declarat Mircea Serbanoiu, presedintele FRPCA. Probleme sint si la adapostul de pe strada Tisei, acolo unde Primaria nu s-ar intelege cu Directia Sanitar-Veterinara si nici cu ONG-ul care aduce hrana si medicamente pentru patrupede. Solutia vazuta de Protectia Animalelor: desfiintarea padocului si trimiterea puricosilor in bratele nu tocmai prietenoase ale edilului sef Decebal Bacinschi si ale institutiei care se ocupa de gestionarea ciinilor vagabonzi, Directia de Dezvoltare si Servicii Publice. Iar situatia lor nu va fi una roz, Directia dovedind ca nu poate avea grija de 60 de patrupede, dar de 300?


Ciinii nimanui


In total, in cele doua adaposturi care functionau la limita legii in Focsani isi duceau traiul peste 300 de animale, 66 la Golesti si 250 pe Tisei. Potrivit declaratiilor celor de la Protectia Animalelor, Primaria Focsani nu s-a ingrijit de aspectul esential, acela de a steriliza ciinii si de a-i euthanasia pe cei bolnavi. Pe strada Tisei, ciinii lasati in voie s-au inmultit, puii iesind din adapost si revenind apoi pe strazi. Primaria s-a plins de costurile pe care le implica sterilizarea patrupedelor. "Terenul de pe Tisei era inchiriat de Primarie si contractul a expirat. Am propus dezafectarea acestui padoc si preluarea de autoritatea publica a ciinilor de acolo", a mai declarat Mircea Serbanoiu. Cei de la "Prietenii Animalelor" din Focsani arata nemultumiti cu degetul spre Primaria Focsani acuzind ca edilul nu a intreprins nici un gest pentru solutionarea problemei ciinilor fara stapin. "DSV va avea ca prioritate ajutarea organizatiei noastre. Primaria si Consiliul Local nu considera acest aspect prioritar, invocind diverse motive", a declarat si Toma Paun, vicepresedinte la "Prietenii Animalelor" Focsani. Reprezentantii de la Protectia Animalelor au spus ca diferite ONG-uri sint dispuse sa ajute Primaria Focsani pentru a gasi o solutie umana pentru animalele fara stapin. Insa propunerile lor s-au lovit de usa primarului Bacinschi, cel care, mai in gluma, mai in serios, a declarat ca articole de marochinarie de buna calitate se fac din pielea ciinilor. Restul intelegeti dumneavoastra... (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.