Ultima oră

Apelul telefonic si IP-ul dau de gol infractorii

Mihaela Beșleagă
25 feb 2008 617 vizualizări
In curind, fiecare furnizor de telefonie sau internet va trebui sa isi creeze o baza de informatii despre proprii clienti, pentru a usura munca organelor de cercetare.

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind retinerea datelor generate sau prelucrate de operatorii de telefonie mobila si fixa si furnizorii de servicii de Internet, intr-o baza de date. Astfel, furnizorii pot fi obligati sa retina anumite date, pentru a le pune la dispozitie autoritatilor competente, pentru utilizarea lor in cadrul activitatilor de cercetare, descoperire si urmarire a infractiunilor. Astfel, persoanele suspecte pot fi localizate cu mai multa usurinta, daca sint inregistrate in baza de date a operatorului de telefonie fixa sau mobila. "Datele vor fi retinute timp de 12 luni de la momentul efectuarii apelului si se refera, printre altele, la identificarea orei, duratei, tipului, sursei si destinatiei mesajului transmis", se arata intr-un comunicat al Executivului. în functie de furnizorul de retea de comunicatie, respectiv telefonie fixa sau mobila, Internet, se vor retine numarul de telefon al apelantului, numele si adresa abonatului sau ale utilizatorului inregistrat, respectiv adresa Internet Protocol (IP). (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.