Ultima oră

Taxa de prima inmatriculare isi da ultima suflare

Dan Chiriac
20 feb 2008 690 vizualizări
Campania lansata pentru anularea Taxei de prima inmatriculare, care intre timp a devenit una de mediu, se pare ca va da roade, caci "birul" este la un pas sa fie anulat.

Deputatii au adoptat motiunea de anulare a taxei

Motiunea simpla "Anulati taxa de prima inmatriculare" a fost adoptata ieri in Camera Deputatilor. Pentru anularea taxei au semnat 70 de parlamentari. Totodata, banii achitati pina acum urmeaza sa fie restituiti cetatenilor, in cazul in care demersul de anulare a taxei se va finaliza pozitiv. Actiunea a fost depusa in urma cu noua zile si a fost adoptata ieri, la Camera Deputatilor, cu 158 de voturi pentru, din cei 212 deputati prezenti la sedinta. Din pacate, aceasta decizie nu obliga automat Guvernul sa anuleze taxa, dar alesii vor trebui sa tina cont de motiune. De la inceputul acestui an, taxa de prima inmatriculare s-a modificat, inclusiv ca denumire. Astfel, aceasta se numeste taxa de poluare auto. Noua taxa, care de fapt e una veche, a nemultumit total populatia, care nu poate accepta ideea de a plati un "bir" care nu exista nicaieri in Uniunea Europeana. De altfel, la nivelul intregii tari s-a declansat o ampla campanie initiata de ACR, prin care se string semnaturi impotriva acestei taxe, considerata ilegala. La Focsani, semnaturile au ajuns pina la o mie. Tot mai multi romani sint nemultumiti de hotarirea Guvernului Romaniei si se gindesc sa actioneze in instanta statul roman. De altfel, un oradean a reusit sa cistige un astfel de proces intentat statului, dupa ce a considerat ca ilegala o astfel de taxa. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.