Ultima oră

Obstenii de la Spinesti isi contesta seful

Iulia Crețu
5 feb 2008 1860 vizualizări
Satenii sint nemultumiti ca presedintele de Obste, Stefan Lepadatu, nu le mai reprezinta interesele u acesta se apara si declara ca cei care arunca pietre sint rau-voitori u satenii spun ca presedintele de obste isi ridica vila in mijlocul padurii, dar acesta neaga vehement

Saminta de scandal la Obstea Chichiliile Zboinei Spinesti, Nistoresti. Obstenii se declara total nemultumiti de activitatea sau, mai bine spus, de lipsa activitatii celui pe care l-au ales in fruntea lor, Stefan Lepadatu. Potrivit satenilor, acesta are un cumul de functii la obste, fiind si presedinte, si casier, dar si secretar, ceea ce este contra legii. Mai mult, obstenii spun ca nu le mai reprezinta demult interesele din moment ce lemnele nu sint impartile echitabil, iar Stefan Lepadatu nu sta mai deloc la Nistoresti. De asemenea, taranii nemultumiti arata cu degetul si asupra unei presupuse vile care se ridica pe paminturile lor si despre care sustin ca ar fi a presedintelui de Obste. Spiritele s-au aprins si din cauza unor cheltuieli nejustificate si a unor afaceri cu aurul verde din padurile Vrancei. "De patru ani detine aceasta functie, de presedinte. In doi ani si jumatate nu a mai facut Adunare Generala, nu l-am mai vazut de atita timp. El decide tot acolo, cui da lemne si pe cine ajuta. Cind il cautam la telefon nu raspunde, si nici la sediu nu sta. Asta in timp ce el ar trebui sa faca Adunare Generala. Toti satenii sint nemultumiti, dar nu au ce face din moment ce el are cheile, doar sa ii blocam biroul si masina", ne-a spus Axinte Stefan, un obstean de la Spinesti. In proprietatea Obstii Chichiliile Zboinei Spinesti, Nistoresti, figureaza 3.800 de ha de padure, parte din terenuri fiind pe teritoriul comunei Nistoresti, parte la Nereju. Membrii Obstii numara in jur de 800 de sateni. Presedintele de obste, Stefan Lepadatu, se apara si spune ca zvonoteca a pornit de la un consatean rau-voitor. Cit despre vila, aceasta nu exista, cel putin asa declara seful obstii. "Nu am vila si nu e nimic construit acolo. Banuiesc ca cei care arunca zvonuri au niste probleme personale. Eu cu membrii obstii ma inteleg bine, iar ultima Adunare Generala a avut loc anul trecut in iunie-iulie. Adunarile Generale se fac o data pe an sau ori de cite ori este necesar. Ma pregatesc pentru o intilnire la sfirsitul lunii februarie, inceputul lui martie, in care sa hotarim dividendele pentru oameni. Anul 2007 a fost unul foarte bun", ne-a declarat Stefan Lepadatu, presedintele Obstii Chichiliile Zboinei Spinesti, Nistoresti. In schimb, oamenii spun ca nu il mai vor si ca face investitii ascunse in cadrul Obstii. "Vrem sa faca Adunare Generala si sa se vada daca oamenii il mai vor. Nu a facut nimic in acesti ani", ne-a mai spus Axinte Stefan, unul dintre obstenii care vor sa il schimbe pe Stefan Lepadatu. Acesta din urma spune ca ultimii doi ani au fost ani cu calamitati naturale si ca obstea a incercat sa repare dezastrul produs de furia naturii, prin balastarea de drumuri sau reparatii la o casa parohiala. Cit despre cel care ii contesta sefia, "am auzit zvonuri prin sat, am citiva cetateni martori si chiar ma gindesc sa il dau in judecata", ne-a mai spus si Lepadatu, presedintele Obstii din Spinesti, Nistoresti. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.