Ultima oră

Cresteri salariale intre 10 - 100 % pentru angajatii din sanatate

Mihaela Beșleagă
2 feb 2008 967 vizualizări
Dupa majorare, un medic primar va incasa un salariu minim cuprins între 1.300 - 1.500 lei, fata de 930 lei cit obtinea la sfirsitul anului trecut

Salariile de baza ale personalului din domeniul sanatatii vor fi majorate, in doua etape, cu 6% in aprilie si cu 5% in octombrie 2008, dupa cum a anuntat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, fapt ce a dus la suspendarea grevei generale initiata de sindicalistii din sanatate. Pentru personalul TESA din sistemul sanitar salariile vor creste in acest an cu 10% pentru salariatii cu studii superioare, respectiv cu 15% pentru personalul cu studii superioare de scurta durata, postliceale si pentru personalul cu studii medii. în functie de anii de munca, prima de stabilitate va fi cuprinsa intre urmatoarele limite, la salariul minim pe functie: medic primar 1.300 - 1.500 lei, medic specialist 1.200 - 1.430 lei, medic rezident (an VI - VII) - 1.407 lei, medic rezident anul I - 970 lei, asistent medical principal (studii superioare) 750 - 800 lei, asistent medical principal (studii postliceale) 630 - 700 lei. "In acest mod, un medic primar va fi apreciat cu un salariu minim cuprins intre 1.300 - 1.500 lei, fata de 930 lei cit era la sfirsitul anului 2007, sub nivelul unui medic rezident. Salariul minim al unui asistent medical cu studii superioare se apropie de cel al unui medic, absolvent de facultate si care nu a intrat la rezidentiat, respectiv 750 - 800 lei", se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii. Salariul personalului care isi desfasoara activitatea in conditii periculoase, respectiv din unitati, sectii, compartimente de boli infectioase, va creste pina la 25%. De o crestere a salariului intre 50% si 100% vor beneficia angajatii care lucreaza in conditii deosebit de periculoase, cum ar fi in: recuperarea neuropatologica, neuropsihomotorie, neuromusculara si neurologica, asistenta medicala de urgenta si transport sanitar, acordata prin serviciile de ambulanta si structurile de primire a urgentelor, sectii si compartimente de terapie intensiva. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.