Ultima oră

Zapada a pus probleme pe drumurile de la munte

Dan Chiriac
17 dec 2007 831 vizualizări
Circulatia intre Valea Sarii si Nereju a fost intrerupta pina ieri u chiar si dupa interventia utilajelor, la Nereju se putea ajunge doar cu masini 4X4, potrivit primarului Ion Pauca u DN 2 D Focsani - Ojdula se circula cu dificultate de la km 28 u din cauza zapezii au avut loc mai multe accidente, o ambulanta accidentind un copil

Zapada a pus probleme traficului rutier in zona de munte, unde stratul de nea a atins chiar si 50 de centimetri. Problemele au aparut in special pe drumurile judetene si comunale, in timp ce pe E 85 sau pe celelalte drumuri nationale s-a circulat in conditii de iarna. Astfel, un autobuz din Autogara Focsani a ramas inzapezit la Gura Calitei. De asemenea, circulatia intre Valea Sarii si Nereju a fost oprita pentru ca zapada atingea in unele locuri chiar si 40 de centimetri. Utilajele firmei Sotirex, care a cistigat lucrarea pentru drumurile judetene, au intervenit ieri pentru restabilirea circulatiei pe acest sector de drum. Cu toate acestea, primarul Ion Pauca, ne-a spus ca ar mai trebui sa se intervina. "Se circula destul de greu. Au fost astazi utilajele, dar si zapada este destul de mare, de 30-40 cm. Se circula greu, mai ales in pante. Zapada nu a fost luata de tot, s-a batatorit pe carosabil. La Nereju poti ajunge cu o masina mica, dar numai daca este 4X4. S-a imprastiat zgura pe drum, dar destul de putina, mai mult in pante. Ar mai fi necesar se puna si ar trebui sa se intervina cu utilajele, pentru ca zapada nu a fost luata toata", ne-a declarat primarul Ion Pauca. Acesta a mentionat ca nu au fost cazuri medicale la care sa fie necesara interventia ambulantelor. Potrivit SAJ, nu au fost probleme intrucit nu au existat solicitari in localitatile unde s-a circulat cu dificultate din cauza zapezii. "Totul este in regula, nu este nici o problema. Avem patru utilaje pentru interventie, Sotirex este pregatita cu mai multe", ne-a spus tehnicianul Claudiu Mihailescu, de la Drumuri si Poduri SA. Pe drumurile nationale circulatia se desfasoara cu dificultate, in special pe DN 2D, insa nu a fost intrerupta pina in prezent. "Pe DN 2 D mai este zapada framintata, de la km 28, la Vidra, pina la km 58, la Gresu. De asemenea, de la 58 pina la km 95 este zapada de 2 "" 5 cm. S-a actionat in permanenta cu utilaje si numai azi s-au pus 150 de tone de materiale antiderapant", ne-a spus spus ofiterul de serviciu de la Sectia Drumuri Nationale, Fanuta Paraschiv. Politistii rutieri atrag inca o data atentia conducatorilor auto sa nu plece la drum fara a-si dota corespunzator masina si nu inainte de a se interesa de starea drumurilor. De asemenea, politistii ii sfatuiesc pe conducatorii auto sa renunte la drumurile lungi si sa le efectueze doar pe acelea care nu suporta aminare.


Accidente provocate de zapada


Odata cu venirea zapezii pe soselele din judet au aparut si mai multe accidente rutiere soldate cu ranirea mai multor persoane. Primul accident a avut loc simbata dimineata. Politistii spun ca in comuna Bolotesti, Stefan Fega, 62 ani, din Nistoresti, in timp ce conducea o autoutilitara Dacia 1307, din cauza neadaptarii vitezei de deplasare la conditiile de drum, carosabil acoperit cu zapada, a patruns pe contrasens si l-a accidentat grav pe Sorin Cretu, 41 de ani, din Bolotesti, care se afla pe marginea partii carosabile. Tot simbata dimineata, in municipiul Focsani, Eugen Constantin, 31 ani, din Ciorasti, in timp ce conducea un Fiat Stillo, a acrosat-o pe Oana Lepadatu, 28 ani, din Focsani, care se angajase in traversarea strazii pe marcajul pietonal, accidentind-o usor. Un alt accident a avut loc la Balesti. Vasile Necula, 62 ani, din Maicanesti, in timp ce conducea o autospeciala a statiei de ambulanta Maicanesti, l-a accidentat usor pe George T., 8 ani, din comuna Beceni, judetul Buzau, care se angajase in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure. Conducatorul auto, in incercarea de a evita minorul, a virat stinga si a intrat in coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus. Ambele autoturisme au fost avariate, insa nu au fost si alte victime. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.