Ultima oră

Campanie denigratoare impotriva Propact

Doina Ganea
15 dec 2007 603 vizualizări
Sindicalistii din Propact Bolotesti cred ca s-a declansat o campanie de denigrare la adresa lor u motivul este tenacitatea cu care oamenii cer retrocedarea fostelor proprietati u oamenii au spus, intr-o conferinta de presa de ierit, ca un reporter de la oficiosul PSD, cu CUC la numarul de inmatriculare, a stat de vorba cu ei pretinzind ca este de la Ziarului de Vrancea u 49 de tarani sustin ca s-au trezit ca 130 ha care sperau sa le fie retrocedate au fost date de fostilor mosieri u padurile au ajuns la procuratorul Marcel Cosor, insa oamenii spera ca alti judecatori le vor da dreptate

Presedintele executiv al Sindicatului Propact, Gino Toma, crede ca s-a declansat in media o campanie de denigrare la adresa sindicatului motivata de insistenta cu care acesta apara drepturile de proprietate ale taranilor. Astfel, in oficiosul PSD Vrancea a aparut ieri un articol prin care Propact era acuzat ca cere bani oamenilor din Bolotesti pentru a-i reprezenta in instanta. Gino Toma a sustinut insa intr-o conferita de presa ca sindicatul n-a cerut niciodata bani de la tarani, nici macar cotizatia de la membri. Toata povestea a pornit de la decizia unei instante judecatoresti, care a decis repunerea in drepturi de proprietate pe mostenitorii familiilor Apostoleanu si Gussi, prin procuratorul Marcel Cosor, cu o suprafata de 550 de hectare de padure in zona Bolotesti. Suprafata se suprapune cu cele 130 ha de padure revendicate de 49 de persoane din Bolotesti. "Instanta le-a dat cistig de cauza si a aprobat ca cele peste 500 de hectare sa fie restituite din suprafetele bolotestenilor, desi proprietarii au avut padure la Ruginesti. Pai, cum sa retrocedezi asemenea suprafata in conditiile in care cei 49 se chinuie de mai bine de doi ani sa-si obtina terenurile. Si acum vine o decizie prin care terenul lor este dat altuia. In conditiile in care Primaria Bolotesti nu vroia sa conteste hotarirea, oamenii s-au decis sa actioneze in instanta. Noi ne-am oferit sa ii consiliem si ne-am intilnit cu un avocat, care le-a spus care sint costurile unei astfel de actiuni, dar noi n-am cerut bani de la nimeni si nu-i putem reprezenta in instanta pentru ca nu avem calitate procesuala", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, liderul Propact, Gino Toma.


Un "cuc" umbla prin Bolotesti


Declaratiile sale au fost sustinute si de alti tarani din Bolotesti, care spun ca reporterii oficiosului PSD Vrancea au discutat cu ei pretinzind ca sint de la Ziarul de Vrancea. "Ce a aparut azi (ieri - n. r.) in ziar este o minciuna. Eu n-am zis niciodata ca ni s-a cerut bani. N-a cerut nimeni bani. Noi ne-am gindit ca daca primaria nu face nimic sa ne ducem sa oprim in instanta decizia de a ni se lua iar paminturile. De aceea am vorbit cu un avocat pentru actiunea in instanta si ne-a spus ca ne-ar costa cam 120 de lei fiecare", ne-a declarat Constantin Munteanu, din Bolotesti. Acelasi lucru il sustine si Vasile Banu, care spune ca a vorbit cu un ziarist care s-a recomandat ca fiind din partea Ziarului de Vrancea. "A venit unul la mine la poarta si m-a intrebat daca Propact ne-a cerut bani. I-am zis ca nu. Dar el a scris tot ce a vrut. Nu s-a prezentat cum il cheama doar ca a zis ca e de la Ziarul de Vrancea. Era unul mare care are o masina cu «CUC» la numar", a spus si Vasile Banu. In prezent, cei 49 de proprietari de paduri de la Bolotesti isi spun sperantele in decizia instantei de judecata. La presiunea taranilor, Primaria Bolotesti si Comisia locala de aplicare a legilor fondului funciar au facut totusi contestatie la hotarirea care il improprietarea, indirect, pe procuratorul Marcel Cosor. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.