Ultima oră

Gunoiaele Vrancei păzite de un sindicalist și un evazionist

Ionel Sclavone
18 dec 2016 7212 vizualizări
Un evazionist din București și un sindicalist gălățean au pus mâna pe contractul pentru asigurarea pazei spațiilor de colectare și depozitare a deșeurilor din Vrancea. Câștigătorii sunt Dialfa Security SRL din Galați patronată de Ivancea Mănăilă, fost lider sindical în Sidex Galaţi, având ca subcontractor pe Romanian Security System SRL controlată de afaceristul bucureștean Dan Alistar implicat într-un caz de evaziune fiscală. Cele două companii vor încasa, pentru un an de angajament, suma de1.009.852,8 lei plus TVA. Contractul a fost scos la licitație de Consiliul Județean încadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Județul Vrancea“ - Vrancea Curată (SMID), finanţat de Uniunea Europeană.

 Licitația  pentru   paza    platformelor de colectare a deșeurilor, a stațiile de transfer, a depozitelor  închise  și    a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) din   Haret   a   atras   atenția    datorită    sumei   pusă   în    joc, 1.618.848 lei (1.349.040 lei la care se adaugă TVA). Banii   reprezintau    contravaloarea   estimată a prestației   pentru    365 de zile de muncă, respectiv 96.360 de ore. Conform caietului de sarcini   câștigătorul    urmează   să   asigure    11 posturi   permanente de pază, patru la CMID și   câte  unul  în   celelalte   locații. Agenții   vor fi echipați     corespunzător    și    dotați cu bastoane de cauciuc   sau    electroșoc, spray-uri    lacrimogene, stații de emisie-recepție, mijloace de semnalizare    sonoră    și    luminoasă etc.

Procedura   inițiată de Consiliul   Județean a atras     atenția a nouă   operatori   economici care și-au declarat    intenția de a depune    oferte. Dintre   aceștia, însă,Safety Security SRL Caracal, S.M.B. SRL din Târgu Jiu, AXEL Pază SRL Focșani, NEI Divizia de Securitate SRL, Rotw Guard Security și   Romold    SRL  au   fost   descalificați    deoarece nu au îndeplinit   criteriile de calificare.

În   cursă au   mai   rămas    trei   ofertanți, UMO Serv SRL Focșani cu subcontractant Romanian Security System SRL București, Dialfa Security SRL Galați   având    ca subcontractanți   pe    aceiași Romanian Security System SRL    și Family Security Company SRL Focșani cu subcontractant   Detectiv Confident SRL     Buzău.

În    urma    evaluării, contractul a fost   atribuit    Dialfa Security SRL Galați    și Romanian Security System SRL care au prezentat   cea   mai   bună    ofertă, respectiv, 1.009.852,8 lei plus TVA. Pe  locul   doi s-a clasat     Family Security Company SRL Focșani cu subcontractant    Detectiv Confident SRL Buzău, care a oferit    prețul de 1.083.086,4 lei iar   pe al treilea   UMO Serv SRL Focșani cu subcontractant Romanian Security System SRL cu 1.300.860 lei.

Dialfa Security, afacere de sindicalist cu proptele    în PDL

Dialfa Security SRL a fost  înființată    în anul 2000 de un   fost   lider      sindical din Sidex    Galaţi, Ivancea    Mănăilă. Parcursul   său   în   afaceri a fost fulminant, contractele cu instituţii   publice, companii    naţionale, unităţi   militare   curgând unele   după    altele.Acest   lucru se datorează  și    relațiilor   politice, ale sale și    ale fiicei, Diana Mănăilă   Mărăndici, implicată  în   administrarea    firmei.Membră PDL, Diana Mănăilă  Mărăndici    este    fosta     soție a președintelui    Federației   Române de Karate Tradițional, Nicolae   Mărăndici.

În   perioada    guvernării PDL, ea a pus umărul din greu la creștere  a cifrei de afaceri a firmei.Potrivit    informaţiilor de pe site-ul    Ministerului de Finanţe, Dialfa   a   avut, în 2015, o cifră de afaceri de 19.938.232 lei, profit de 1.914.201 lei şi 603 salariaţi. 

Romanian Security System, o nouă fațetă a   evazionistului Dan Alistar

Piesa de rezistență a organizației    câștigătoare    este, însă, subcontractorul Romanian Security System SRL, o firmă cu o istorie   mult   mai    interesantă. Compania   aparține   în   acte   unui   anume    Silviu Lucian Ilina, în   spatele    căruia se află, însă, Dan Alistar, fondatorul    grupului    Alistar Security.Până  în    urmă cu un an când a intrat  în insolvență (decembrie 2015), Alistar Security SRL a fost  unul    dintre   cei    mai    importanți    jucători de pe   piața de securitate.

Locul   său a fost  luat Romanian Security Systems SRL , pe care Dan Alistar a preluat-o în 2009 de la alți  trei  afaceriști, Constantin Stanciu, Octavian Stanciu   și Gabriel Stanciu.În  prezent, cele  două    firme au sediul social la aceiași  adresă din București  și   împart   chiar  și  același e-mail.

Dan Alistar, omul din spate, este un afacerist   controversat care a fost   arestat   în 2015 altături de alte  șapte   persoane    într-un dosar de evaziune   fiscală   și    spălare de bani cu un prejudiciu de 3 milioane de euro.  Din acest    motiv el nu se mai   poate   ocupa direct de afaceri   și le-a pasat    apropiaților.(Ionel Sclavone)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Diana Manaila, acum 2707 zile, 20 ore, 46 minute, 5 secunde
In atentia dnei Silvia Vranceanu, redactor sef “Ziarul de Vrancea’” Stimata doamna, Numele meu este Diana Manaila si sunt director general al SC Dialfa Security, societate galateana care are ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.