Ultima oră

Atentie la bijuteriile false!

Mihaela Beșleagă
6 nov 2007 622 vizualizări
Sfera activitatii cu metale si pietre pretioase se dezvolta tot mai mult in Romania, iar valorile vehiculate pe piata sint in crestere.

Un fenomen care ia amploare in paralel este comertul cu falsuri si contrafaceri. Motiv pentru care Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, principala institutie de control si monitorizare in domeniu, a initiat masuri de combatere a marcilor false si a publicitatii inselatoare in domeniul metalelor si pietrelor pretioase. Consumatorilor care intentioneaza sa achizitioneze bijuterii li se fac urmatoarele recomandari: nu achizitionati bunuri din metal pretios si/sau cu pietre pretioase de la persoane neautorizate sau de la vinzatori ambulanti; infomati-va daca obiectele din metale pretioase pe care le achizitionati sint marcate; cereti informatii inainte de cumpararea unei bijuterii despre caracteristicile exacte ale pietrei continute in aceasta; asigurati-va ca bijuteria sau piatra achizitionata au un certificat in care sa fie descrise caracteristicile la vinzarea pietrei. In cazul in care constatati ca obiectul cumparat nu respecta unul sau mai multe dintre aceste specificari, e recomandabil sa va adresati OPC-ului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.