Ultima oră

Deplasare ecologica

Silvia Vrînceanu Nichita
30 oct 2007 976 vizualizări
La Parlamentul European, chiar si unii eurodeputati vin la locul de munca pe bicicleta din respect pentru mediu, pentru propria sanatate si pentru cetateni.

Uniunea Europeana a propus in acest an autoritatilor locale din cele 27 de state membre masuri ferme pentru a "promova deplasarea transfrontaliera cu bicicleta" ca o componenta a viitoarei "Carti verzi" pentru transportul urban. Expertii fac din ce in ce mai mult legatura dintre bicicleta si sanatate si nu doar pentru ca aceasta poate contribui la completarea dozei de activitate fizica zilnica in cadrul unui mod de viata sanatos. Presedintele Comitetului Economic si Social European, Dimitris Dimitriadis, recomanda sa fie create bugete europene pentru subventionarea dezvoltarii si intretinerii infrastructurii pentru biciclete. La ora actuala, numai 5 % din calatoriile intre tarile din Europa se fac cu bicicleta, potrivit statisticilor. Cu toate acestea, tari precum Danemarca (18 %) si Olanda (27 %) dovedesc ca e posibil sa se atinga o proportie mult mai mare. Asa se face ca in viitor, trenurile, inclusiv cele internationale de mare viteza, trebuie sa aiba la dispozitie spatii pentru transportul bicicletelor astfel incit sa se faciliteze cicloturismul. Pentru a facilita deplasarea pe doua roti, in sensul reechilibrarii modurilor de transport, Comisia Europeana vrea sa subventioneze crearea de piste EuroVelo, astfel incit sa se creeze o retea transeuropeana de piste pentru biciclisti comparabila cu retelele feroviare si rutiere. Evident, sustin initiatorii, acest lucru este de dorit nu doar ca parte a politicii europene de transport, ci mai ales in beneficiul turismului si dezvoltarii regionale in Europa. (Silvia Vrinceanu)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.