Ultima oră

Iarna opreste reabilitarea strazilor

Doina Ganea
25 oct 2007 625 vizualizări
Soferii din oras mai au putin de asteptat pina vor putea circula civilizat pe arterele municipiului. Potrivit oficialilor Primariei Focsani, primele 24 de strazi aflate in programul de reabilitare a municipiului vor fi gata la sfirsitul lunii noiembrie

Viceprimarul Neagu Nistoroiu vrea strazi asfaltate ca pistele de avioane

Primele artere redate circulatiei vor fi Bd. Garii, strazile Cuza Voda, Republicii, Mihai Eminescu, Ana Ipatescu. Pentru urgentarea executarii lucrarilor, antreprenorul general Vega \'93 a decis in prima faza pregatirea lucrarilor de asfaltare pe 3-4 strazi deodata, concomitent cu refacerea trotuarelor, urmind ca, dupa executarea lucrarilor de decapare si aducerea la nivel a carosabilului, echipele sa treaca la asternerea bitumului pe strazi. Potrivit viceprimarului Neagu Nistoroiu toate strazile pe care s-au realizat deja trotuarele vor fi asfaltate. "Constructorul ar fi vrut sa porneasca mai multe strazi deodata cu asfaltarea si montarea pavelelor pe trotuare, dar am cerut ca aceste lucrari sa fie etapizate pentru a permite macar pietonilor sa circule", a precizat Neagu Nistoroiu.

Lucrarile de asfaltare vor fi sistate in aceasta perioada ploioasa si rece. Edilul sef apreciaza ca lucrarile de asfaltare sint de calitate atita timp cit se lucreaza la peste 5 grade Celsius. "Mai sint probleme la ridicarea capacelor la cota, am suplimentat numarul locurilor de parcare si acolo unde a fost posibil, cum ar fi zona Garii, am realizat piste pentru biciclisti. Lucrarile vor fi continuate atita timp cit va fi vreme buna. Avem nevoie de peste 5 grade Celsius ca sa putem turna asfaltul. Oricum, nu vom face lucrari de proasta calitate", s-a angajat primarul Decebal Bacinschi. Asfaltarea orasului nu decurge insa asa cum se asteptau edilii. Pe unele strazi nu s-a facut ridicarea la cota a capacelor de canalizare si din acest motiv receptia lucrarilor va fi aminata pina cind neregulile vor fi remediate. "Nemultumirea mea este ca s-a cam facut treaba de mintuiala pe unele strazi, cum a fost pe strada Ovidenie, unde capacele nu erau ridicate toate la aceeasi cota. Unele mai jos, altele mai sus, iar cind a venit echipa sa toarne asfaltul unele capace chiar au fost acoperite cu material bituminos. Constructorii sint cam suparati pe mine pentru ca mi-au reprosat ca vreau sa fac din oras pista de avioane, dar le-am spus ca nu voi receptiona nici o strada pina ce asfaltul nu va fi turnat perfect", a amenintat viceprimarul Neagu Nistoroiu, care a cerut si inspectorilor de la urbanism sa faca referate dirigintilor de santier care nu au supravegheat corespunzator realizarea lucrarilor. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.