Ultima oră

OJCA ajuta la verificarea suprafetelor agricole

Doina Ganea
16 oct 2007 584 vizualizări
Angajatii Oficiului Judetean pentru Consultanta Agricola (OJCA) Vrancea vor sari in ajutorul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura Vrancea (APIA), pentru a grabi inminarea notificarilor catre fermieri privind suprafetele de teren declarate pentru primirea subventiei de 50 de euro

"Am primit de la ANCA o adresa prin care ne cere sa sprijinim actiunile APIA pentru indeplinirea obiectivelor asumate de Romania la Comisia Europeana privind realizarea operatiunilor aferente autorizarii platilor in termenele stabilite si respectarea calendarului privind controlul administrativ, cit si de distribuire a notificarilor generate de acesta", ne-a declarat directorul OJCA Vrancea, Ioan Rosu. Potrivit acestuia, distribuirea notificarilor in teritoriu va incepe din 17 octombrie, in conditiile in care exista si suspiciuni din partea europenilor cu privire la declararea de catre taranii romani a unor surplusuri de suprafete agricole. Astfel, OJCA si APIA vor verifica corectitudinea datelor inscrise in declaratiile de suprafata ale fermierilor, pentru evitarea ridicarii steguletelor rosii pe agricultura de catre Uniunea Europeana pentru Romania. APIA a lansat, incepind cu 1 martie 2007, campania de depunere a cererilor de sprijin pentru plati directe pe suprafata in cadrul Programului Single Area Payment System (SAPS). Alaturi de specialistii de la APIA, in timpul campaniei au venit si cei din cadrul Directiei Agricole si Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea, precum si consultantii de la OJCA Vrancea. Suma acordata pentru declararea suprafetelor agricole este de aproximativ 50 de euro pe hectar. Ea va fi completata cu aproximativ 30 de euro pe hectar din bugetul national, prin Platile Nationale Directe Complementare (PNDC). Banii vor fi virati, incepind cu luna decembrie 2007, in contul bancar al fermierului. Astfel, fermierii trebuie sa se asigure ca au declarat corect numarul contului bancar cu precizarea bancii si a filialei unde acesta este deschis, ca si faptul ca este activ. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.