Ultima oră

Doua victime intr-un accident produs in Piata Unirii

Dan Chiriac
13 oct 2007 804 vizualizări
Politistii si voluntarii de la Crucea Rosie au simulat ieri un accident, in cadrul Saptaminii de Prevenire a Criminalitatii

Politistii si voluntarii de Cruce Rosie au simulat ieri dimineata un accident rutier produs in centrul orasului. Doua persoane au fost ranite grav, iar voluntarii au intervenit pentru acordarea primului ajutor. "Exercitiul demonstrativ s-a desfasurat in cadrul Saptaminii de Prevenire a Criminalitatii si a avut ca scop siguranta rutiera. Am vrut sa-i constientizam pe cetateni asupra efectelor unui accident rutier si sa inteleaga ca cel mai important este siguranta in trafic", a spus inspectorul principal Monica Manolache, de la Compartimentul de Prevenire si Analiza a Criminalitatii. La simulare au luat parte si cinci echipaje de la "Sanitarii Priceputi", conduse de profesoarele Lidia Boc si Veturia Ionita. "Exercitiul a fost unul reusit, echipajele de sanitari fiind obisnuite cu astfel de interventii. Totusi, de aceasta data am fost invitati si a fost altceva, pentru ca de obicei noi facem astfel de lucruri intre noi, iar acum am realizat interventia in fata unor specialisti", a preiczat Lidia Boc. Simularea s-a desfasurat sub atenta observare a sefilor de la rutier, mai putin seful "cel mare", subcomisarul Daniel Fatu, aflat inca in Olanda. "Totul s-a desfasurat conform programului national de reducere a numarului de accidente rutiere cu cinci la suta. Cei care au oferit primul ajutor victimelor au fost elevi care la sfirsit au fost recompensati cu dulciuri, sucuri si diplome", a precizat comisarul Adrian Huzum, de la SPR Vrancea. "Salvatorii" presupuselor victime sint elevi de la scolile 1, 5 si 10 din Focsani, dar si din Gugesti, care au cistigat faza judeteana a concursului "Sanitarii priceputi" si s-au clasat pe locul zece la faza nationala. "Azi a fost vorba de o simpla resuscitare si o fractura simpla, astfel incit nu a fost o interventie foarte grea. Cred ca impreuna cu echipajul am putea interveni si in cazul unui eveniment adevarat", a spus Catalin Toma, in virsta de 14 ani. (Dan CHIRIAC)


Incendiu simulat la "Unirea"


Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta

"Anghel Saligny" au organizat ieri un antrenament tactic, in care s-

a simulat un incendiu produs la Colegiul National "Unirea".

Pompierii au fost anuntati de personalul unitatii de invatamint, la

orele 10.00, si s-au deplasat la fata locului cu trei autospeciale

dotate cu apa si spuma. Exercitiul de simulare a durat jumatate de

ora, timp in care pompierii au inspectat obiectivul, in special salile

de curs, pentru o mai buna cunoastere a acestuia in caz de

nevoie. Scopul principal al actiunii a fost antrenarea subofiterilor

angajati in aceasta vara, care au intrat astfel cu adevarat in

meserie. De asemenea, in cadrul exercitiului, pompierii au simulat

si evacuarea unui numar mare de elevi aflati in clase in momentul

producerii incendiului. Dupa ce au inspectat liceul pompierii au

spus ca din punct de vedere al masurilor de prevenire si stingere a

incendiilor acesta sta bine. Pompierii spun ca vor continua lunar

astfel de actiuni, care vor viza mai multe obiective din oras. (Dan

CHIRIAC)


Mini-Stiri


Patru vrinceni au ajuns la spital


Patru persoane au ajuns la spital dupa ce au fost victimele unor accidente. Politistii spun ca joi seara, la Dumbraveni, Costica Bucuresteanu, 65 ani, din Dumitresti, in timp ce se afla la volanul unei Dacii, l-a accidentat pe biciclistul Maricel Perisanu, 31 ani, din Dumbraveni, care a iesit in drumul national fara sa se asigure. Victima a fost accidentata grav si se afla internata la Spitalul Judetean. La Maicanesti, Dumitru Oprea, 56 ani, din Constanta, in timp ce conducea un Audi, din cauza faptului ca nu a adaptat viteza intr-o curba s-a rasturnat in afara partii carosabile. Constanteanul a fost ranit usor. Alte doua persoane au ajuns la spital dupa ce au fost calcate de caruta. La Negrilesti, Gheorghe Lechea, 66 ani, din cauza neatentiei s-a trezit cu caruta plina cu lemne peste el. La Vidra, Aneta Vasilache, 47 ani, a fost calcata de atelaj dupa ce s-a dezechilibrat si a cazut in fata acestuia. (D. C.)


Trei infractiuni dintr-o lovitura


Un tinar din Focsani va raspunde in fata legii dupa ce s-a jucat cu propria viata la volan. Procurorii au stabilit in timpul anchetei ca, pe 7 iulie, Valentin Iliescu, 26 ani, a condus fara permis Dacia mamei sale. Pe drumul spre Cring acesta a tamponat o alta Dacie stationata, dupa care a parasit locul accidentului. Gasit ulterior de politisti, tinarul avea si o alcoolemie de 2,40 grame la mie. (D. C.)


Pompierii, politistii si jandarmii pleaca la Bucuresti


Subofiterii si ofiterii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Judetean de Jandarmi si Inspectoratului Judetean de Politie se pregatesc intens pentru apropiatele campionate nationale ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative. La sfirsitul saptaminii viitoare, la Bucuresti, pompierii, politistii si jandarmii se vor intrece la diferite competitii sportive, cum sint de judo, tenis, karate, fotbal, tenis de masa, tir si alte ramuri sportive. Printre cei care vor participa la competitii sint si sportivi vrinceni legitimati la cluburile din judet, dar care activeaza in cele trei institutii ale MIRA. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.