Ultima oră

Un ghid pentru o media locala mai puternica

Mihaela Beșleagă
28 sep 2007 823 vizualizări
Directorul "Ziarului de Vrancea" a primit personal de la ambasadorul SUA un exemplar din "Ghidul Managerului de Presa"

Fundatia Freedom House si Editura Humanitas au lansat ieri la Bucuresti "Ghidul Managerului de Presa", realizat cu sprijinul Ambasadei SUA, in cadrul programului "O presa locala mai puternica". Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural American, in prezenta ambasadorului Nicholas F. Taubman si a reprezentantilor conducerii celor mai importante institutii de presa din Romania. Moderator a fost Emil Hurezeanu, directorul editorial al ziarului Romania Libera. Au fost invitati sa vorbeasca Gabriel Liiceanu, director Humanitas, Cristina Guseth, director Freedom House si Cristina Simion, coordonatorul volumului. Ghidul managerului de presa doreste sa raspunda unei nevoi de profesionalizare a mass mediei si reprezinta sinteza expertizei pe care Freedom House a creat-o de-a lungul anilor in presa romaneasca. Unii dintre autorii ghidului sint fosti bursieri Freedom House, profesionisti care au contribuit la conceperea si implementarea programelor fundatiei. Spre exemplu, Cristina Simion, coordonatorul acestui volum, este cea care a propus, cu noua ani in urma, organizarea concursului "Tinarul Jurnalist al Anului", cistigat in anul 2006 de redactorul-sef al "Ziarului de Vrancea", Silvia Vrinceanu.


"Libertatea presei este o valoare democratica fundamentala"


Publicul caruia i se adreseaza "Ghidul Managerului de Presa" este alcatuit din manageri de presa, redactori sefi, sefi ai departamentelor de marketing si publicitate, dar si din specialisti in relatii publice si comunicare. "Rolul presei de a veghea asupra guvernarii si de a gazdui un forum al dezbaterii publice este esential pentru modul in care intelegem democratia si libertatea. Fara o presa dinamica si responsabila, democratia pur si simplu nu poate functiona corespunzator. Libertatea de expresie este o valoare democratica fundamentala, iar presa are un rol important in protejarea acestei libertati. Oriunde presa se confrunta cu presiuni, aparam acest drept fundamental", a afirmat in discursul sau Excelenta Sa Nicholas F. Taubman, Ambasadorul SUA in Romania. "Ziarul de Vrancea" a fost reprezentat la acest eveniment de directorul publicatiei, Corneliu Condurache, care a avut privilegiul de a se numara printre cei patru oameni de presa care au primit personal din partea ambasadorului SUA un exemplar al ghidului. "Cu drag, unuia dintre cei mai discreti si mai puternici luptatori pe care mi-a fost dat sa-i cunosc", a fost dedicatia semnata pe pagina de garda a ghidului de Cristina Simion, coordonatoarea volumului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.