Ultima oră

Proiecte de dezvoltare la Gologanu

Iulia Crețu
26 sep 2007 975 vizualizări
Gologanu este una din putinele comune din judet unde, odata ce ai trecut de placuta de avertizare cu numele localitatii iti dai seama ca, cu toate ca esti orasean si ceri cit mai mult confort, s-ar putea sa iti placa la tara.

De o parte si de alta a drumului sint gospodarii cochete si curate, iar oamenii iti zimbesc de la gard cu mindrie. Rezultatele muncii lor se vad. Centrul comunei arata cel mai bine gradul investitiilor. In ultimii ani autoritatile au reusit sa alimenteze comuna cu apa, printr-un program Sapard, sa reabiliteze Scoala Generala cu bani de la Banca Mondiala si sa faca una dintre cele mai moderne sedii de Primarie. "In vara lui 2004 s-au finalizat lucrarile la apa si in toamna a fost gata scoala. Primaria am inaugurat-o in anul acesta, de Sfinta Treime", spune primul gospodar, Dumitru Robu. In Gologanu gasesti oarecum cu surprindere o scoala la standardele de oras, cu laborator de informatica, biblioteca si teren de sport. Pe lista de proiecte viitoare sint vizate canalizarea, strategia de dezvoltare a comunei si reabilitarea drumurilor, podurilor si podetelor. De asemenea, in atentia alesilor din Gologanu se afla si reabilitarea gradinitei si a caminul cultural. "Avem depus pe Ordonanta nr. 7 un proiect care vizeaza realizarea canalizarii, a bazinelor colectoare si a unei statii de epurare. Programul este in valoare de 5 milioane RON, cu 10% cofinantare din partea noastra. Proiectul este eligibil, asteptam avizul de la Guvern sa incepem lucrarile. Apoi, mai avem in proiect realizarea strategiei de dezvoltare a comunei pe 2008-2013, pe fonduri Phare, dosar depus la Ministerul Internelor si Reformei Administrative. Vrem sa reabilitam si Gradinita, am primit deja 750 de milioane de lei vechi pentru reabilitarea ei, dar si caminul cultural. Din pacate, prin banii de la Cultura nu s-a putut face nimic pentru ca ei dau numai pentru cladiri noi, nu pentru reparatii", ne-a mai spus primarul. Acesta a mentionat ca bugetul local anual la Gologanu se ridica la suma de 1,7-1,8 milioane RON. Veniturile proprii, rezultate din colectarea taxelor si impozitelor locale, ajung la 200.000 RON. De la bugetul local, gospodarii au initiat o taxa de pompieri si una de paza pentru imobile si locuitori. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.