Ultima oră

Trei suspecti de meningita virala

Cristina Palade
8 aug 2007 1100 vizualizări
In ultima saptamina au fost depistate trei persoane suspecte de meningita virala, potrivit medicilor de la Autoritatea de Sanatate Publica (ASP).

"Am descoperit trei cazuri suspecte de meningita virala, dar nici unul din ele nu este confirmat", ne-a declarat Marina Maiorov, director executiv adjunct in cadrul ASP Vrancea. In nici una din cele trei situatii, descoperite in localitati diferite, nu s-au primit inca rezultatele probelor prelevate pentru analize. Pentru a evita pericolul imbolnavirii de meningita virala, medicii de specialitate avertizeaza populatia ca trebuie sa respecte anumite masuri de igiena. Astfel, medicii recomanda spalarea miinilor cu apa si sapun de cite ori este nevoie, mai ales dupa folosirea grupului sanitar, spalarea tuturor fructelor si legumelor care se consuma in stare proaspata, pastrarea si prepararea corecta a alimentelor alterabile. De asemenea, se recomanda folosirea apei potabile doar din locuri special amenajate si evitarea imbaierii in lacuri, balti, riuri si alte ape nesupravegheate sanitar. La aparitia simptomelor de febra, diaree, dureri de cap sau varsaturi, persoanele respective trebuie sa se prezinte imediat la medicul de familie sau la un medic specialist. (C. PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.