Ultima oră

Draguna a cistigat concursul pentru sefia ASP

Cristina Palade
2 aug 2007 1468 vizualizări
Cornelia Draguna este, incepind de ieri, director cu drepturi depline al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP). Ieri, aceasta a sustinut la Ministerul Sanatatii Publice, examenul pentru ocuparea functiei de director.

Cornelia Draguna a fost numita director interimar pe 16 aprilie, la doua luni de la demiterea doctorului Dima Cosma, care a fost acuzat ca nu a luat masuri de remediere a unor probleme la Spitalul Judetean. In urma examenului de ieri, Cornelia Draguna devine un director de 100 de puncte. Acesta este punctajul pe care l-a obtinut la proba orala, sustinuta in fata reprezentantilor Agentiei Fuctionarilor Publici si ai Ministerului Sanatatii Publice. "A fost prima data o proba teoretica, la care am obtinut 90 de puncte din 100, dupa care a fost sustinerea interviului, la care am obtinut 100 de puncte. La proba teoretica am avut cinci subiecte, iar la interviu au fost intrebari teoretice si teorie aplicata la practica. Am facut un efort fantastic timp de o saptamina in care am fost ocupata si cu serviciul, si cu invatatul, chiar si cu canicula. Au fost foarte multi colegi care au picat examenul, luni 10, marti sase, iar miercuri patru sau cinci", ne-a declarat Cornelia Draguna. Directorul ASP este medic primar de igiena si doctor in stiinte medicale, distinctie obtinuta cu lucrarea "Morbiditatea prin ciroza hepatica in judetul Vrancea si corelarea cu deprinderile alimentare ale populatiei". Deputatul PNL Nini Sapunaru, care a sustinut-o pe Cornelia Draguna sa ocupe sefia ASP, ne-a spus ca nu stia de concurs si ca atunci a sunat la Ministerul Sanatatii sa afle ce s-a intimplat. "Am aflat ca Draguna a obtinut cele mai bune rezultate si a dat lectii celor din comisia de examinare". (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.