Ultima oră

Consilierii locali recunosc ca sint aburiti

Iulia Crețu
1 aug 2007 828 vizualizări
Alesii locali sint suparati pe departamentele din cadrul municipalitatii ca nu le fac proiectele pe inteles u spiritul comunist a reinviat la CL, Mirela Bizna fiind strigata cu ceausismul "tovarasa"

Consilierii locali focsaneni s-au reunit ieri pentru o noua sedinta a Micului Parlament. De aceasta data, pe locul unde obisnuia sa stea consilierul independent col. Gheorghe Iorga a fost asezata o fotografie care sa aminteasca de cel care a fost pina acum o luna consilier local. Mirela Bizna, presedintele de sedinta, a propus pastrarea unui moment de reculegere pentru regretatul om politic mort in urma unui accident rutier acum doua saptamini. Tonul sobru de la inceputul intilnirii nu a tinut insa prea mult, cele doua tabere intrind rapid in jocul de-a "cine o trage mai tare celuilalt". Atentia si critica politicienilor s-a indreptat impotriva aparatului administrativ al Primariei, atacat din toate partile. In colimator a intrat serviciul de urbanism, cel de buget sau angajatii care se ocupa de redactarea proiectelor de hotarire. Personalul a fost acuzat ca nu isi face treaba asa cum trebuie. Nu merg pe teren cu consilierii pentru a viziona proiectele de investitii, nu scriu corect cifrele in mapele consilierilor, tin ilegal persoane in locuinte de necesitate, fac omisiuni in ceea ce priveste alocarea banilor pentru investitii. Pe scurt, ii "aburesc" pe consilierii locali. "Sintem aburiti! Nu se intelege nimic! Este vorba de doua gradinite cu o suma cumulata la bugetul total. Dar defalcat figureaza fiecare gradinita cu suma totala. Banii trebuiau defalcati si apoi trecuti per total", i-a spus Stefan Atomei reprezentantei de la Serviciul de Investitii, Mioara Huica. Aceasta nu a reusit sa-i convinga pe consilieri de valabilitatea actului pe care l-a inaintat, fapt care l-a facut pe liderul liberal Vasile Dobre sa explodeze: "Vedeti de ce nu am votat rectificarea bugetara? Sint probleme in Primarie! Cum poate costa o gradinita 36 de miliarde de lei vechi?!". Problema investitiilor pentru prescolari a fost continuata de democratul Gheorghe Gadjinschi: "Facem gradinite in Paris cu banii astia! Cit e metru patrat de constructii, peste o mie de euro?".

Atent cu dramaluirea banilor de la bugetul local, si asa cam vitregit, Vasile Dobre a avertizat, fara a parea "Avarul" lui Moliere: "Trebuie sa se aiba grija de buget pentru ca banii sint scumpi!". Rectificarea bugetara trecuta pe ordinea de zi a creat noi controverse, alesii nereusind sa se puna de acord cu privire la impartirea banilor. Drept urmare, vineri se intilnesc sa vada in ce domenii este criza si de unde se pot face economii. Politicienii au dovedit ca sint strinsi la punga si tin minte cine cere finantare fara acoperire. Filiala de Cruce Rosie Vrancea nu a reusit sa-i convinga sa investeasca in proiectul adapostului de noapte cu aproape 40 de mii de RON.(Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.