Ultima oră

Atentie la moneda falsa!

Dan Chiriac
25 iul 2007 797 vizualizări
Politistii atrag atentia vrincenilor sa nu cada in capcana celor care ar putea pune in circulatie moneda falsa. Astfel, pentru a nu va trezi cu hirtii de valoare copiate la xerox, politistii recomanda ca atunci cind mergeti la cumparaturi sa priviti cu atentie bancnotele pe care le primiti ca rest, sa nu schimbati valuta decit la unitatile specializate si sa nu va lasati atrasi de "binevoitorii" din zona caselor de schimb valutar, care incearca sa va convinga ca practica cel mai bun curs valutar

Oaca plasati mai departe banii falsi puteti intra in categoria infractorilor

De asemenea, este bine sa folositi caile legale de transfer de valuta din strainatate, prin banci, Western Union, Money Gram si evitati transportatorii ocazionali din strainatate pentru a nu va trezi cu bancnote suspecte. "Fiti vigilent atunci cind primiti bancnotele, verificati elementele de identificare ale acestora, iar daca aveti suspiciuni, adresati-va imediat unitatilor specializate care pot confirma sau infirma autenticitatea lor", se arata in recomandarile Biroului de presa al IPJ Vrancea. Politistii va roaga ca in cazul in care ati intrat in posesia unei bancnote false sa sunati la 112. "Nu incercati sa plasati mai departe falsul pentru ca atunci veti intra in categoria infractorilor si sinteti pasibili de pedeapsa. Trebuie retinut ca legislatia pedepseste atit detinerea, cit si punerea in circulatie a bancnotelor false", se arata intr-un comunicat al Politiei. Politistii va ajuta sa recunoasteti o bancnota falsa: "Este tiparita pe hirtie, la imprimanta, bancnotele nu au sideful pe cifra care indica valoarea amplasata pe revers, timbrul este foarte sters, hirtie sifonata, pe aceeasi bancnota apar doua serii diferite, firul de siguranta lipseste". (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.