Ultima oră

Spitalul, loc de joaca

Mihaela Beșleagă
24 iul 2007 613 vizualizări
Designerii isi pun imaginatia la lucru pentru transformarea spitalelor din spatii reci, cenusii si neprimitoare in locuri calde, colorate si prietenoase pentru micutii pacienti.

Copiii suferinzi s-ar putea bucura de un ambalaj special care stimuleaza legatura dintre mincare si joaca

Prin proiectul Feeling At Home - Ied Design Milano tinerii designeri sint chemati sa prezinte un concept de mediu spitalicesc prin proiectarea unui spatiu nou dedicat copiilor, care sa le aline suferinta, sa le ofere liniste, familiaritate, intimidate si confort si sa le inlature disconfortul prezent de obicei in spitale. Printre ariile tematice ale proiectului se inscrie si proiectarea ambalajelor (design al unui ambalaj pentru prinz sau cina, capabil sa stimuleze legatura dintre mincare si joaca, un ambalaj functional care sa stimuleze creativitatea si serenitatea). Designerii pot depune proiecte si pentru design interior (design-ul unui spatiu in care copiii isi pot petrece timpul dedicat studiului sau pentru joaca, alaturi de alti pacienti de aceeasi virsta sau alaturi de parinti) si pentru design-ul luminii (design-ul unei lampi de pat pentru citit/joaca, avind functii pentru lumina de noapte, capabila sa stimuleze imaginatia copiilor obligati sa petreaca multe ore in pat). Concursul Feeling At Home - Ied Design Milano este un proiect destinat absolventilor sau specialistilor cu minimum 2 ani de experienta in domeniile Design Industrial, Design Grafic, Design Interior si Arhitectura. Autorilor lucrarilor selectate li se vor oferi burse la urmatoarele cursuri de master, cu incepere din ianuarie 2008: Master in Industrial Design, Master in Lighting Design, Master in Packaging Design, Master in Interior Design. Mai multe detalii despre acest program pot fi gasite si la adresa: http://sp.ied.it/master-design. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.