Ultima oră

Ana-Maria Botezatu, premiul I la Lada de zestre

Valentin Muscă
3 iul 2007 1218 vizualizări
Tînăra artistă vrînceancă Ana-Maria Botezatu a obtinut Premiul I la Festivalul National de Folclor "Lada de Zestre", Editia I, Rămnicu Vîlcea, 2007.

Mai putin cunoscută pe plan local, dar premiată la o manifestare de talie natională

Manifestarea face parte din celebra miscare internatională "Fete de la Musique" initiată in Franta acum două decenii. Evenimentul are loc simultan la inceputul verii in toate tările occidentale. Din acest an, Festivalul National "Lada de Zestre" de la Rimnicu Vilcea a fost inclus in această miscare muzicală europeană, care urmăreste promovarea internatională a muzicii popoarelor din Comunitatea Europeană. "Sint fericită că la prima editie a acestui festival national de folclor am reusit să obtin primul loc. Sper ca acest premiu să-mi permită participarea si la celelalte manifestări de acest gen din tară si din Vrancea pentru că numai participind la asemenea manifestări te poti promova ca artist si poti promova si folclorul regiunii din care provii, in cazul meu din zona folclorică a Vrancei", ne-a spus proaspăta cistigătoare, care s-a afisat la festival cu un frumos costum traditional vrincenesc. Festivalul a fost organizat de Ministerul Culturii si Cultelor si face parte din agenda oficială a manifestărilor culturale din anul 2007. Participarea artistei s-a făcut cu sprijinul Directiei pentru Cultură Vrancea. "Am tinut ca de la prima editie a festivalului, Vrancea să fie reprezentată deoarece judetul nostru are un mare potential folcloric, prea putin insă prezent la manifestările de gen din tară. Premiul I obtinut de această tinără artistă nu este o intimplare, ci vine si confirmă uriasul potential vrincean care nu este suficient pus in valoare. Cred că organizatorii de manifestări folclorice din judet vor avea deschidere si pentru această tirnără sperantă a muzicii populare vrincene, ignorată in propria-i tară", ne-a spus Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultură. Cum sezonul manifestărilor folclorice vrincene este doar la inceput sintem siguri că o artistă premiată la o manifestare aflată sub egida cunoscutei "Fete de la musique" nu va fi trecută cu vederea de organizatori. Nu credem că cineva tine cu tot dinadinsul să nu promoveze tinăra generatie, de teamă să nu-si piardă locul de vedetă pe scena folclorului vrincean. (Valentin MUSCĂ’)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.