Ultima oră

69,8 % dintre vrinceni au votat NU

Silvia Vrînceanu Nichita
21 mai 2007 597 vizualizări
43,42 la suta dintre vrinceni au fost simbata la vot. 69,8 la suta dintre votantii vrinceni au votat simbata impotriva suspendarii presedintelui Traian Basescu, respectiv 96.798 de cetateni. Pentru demiterea presedintelui s-au exprimat 29,10 % dintre cei prezenti la urne, mai exact 40.366 de vrinceni, in timp ce 1.518 buletine de vot (1,1 %) au fost anulate pentru ca alegatoriii au votat incorect.

Conform datelor finale, in Vrancea s-au prezentat la vot 138.682 de alegatori, ceea ce reprezinta 43,42% din cei 319.401 de vrinceni aflati pe listele electorale permanente. Informatiile au fost facute publice astazi dupa amiaza de catre judecatorul Mariana Sandica Croitoru, preºedintele Biroului Electoral JudeÃean Vrancea, intr-o conferinta de presa.


Sapte comune vor suspendarea


Din datele partiale furnizate in jurul orelor 17.00, in numai sapte din cele 73 de localitati ale judetului s-a votat pentru demitere intr-un procent de peste 50 %. Printre acestea se numara Slobozia Bradului, Ploscuteni, Reghiu, Nereju, Nistoresti sau Andreiasu de Jos, comunitati conduse de primari PSD si PNL. Cea mai mare prezenta la vot s-a inregistrat in satul turistic Lepsa, respectiv 166 %. Aici au votat 510 cetateni, cei mai multi fiind turisti veniti in week-end la munte. Pentru ca sectia a ramas fara buletine de vot, procesul de votare a fost suspendat timp de aproape doua ore, fapt care a stirnit o adevarata revolta la usa scolii din sat. Un incident amuzant s-a inregistrat in comuna Jitia, unde sotia unui alegator cu simpatii liberale i-a rupt acestuia buletinul de vot, la iesirea din sectie, cind a vazut ca a votat pentru demiterea presedintelui. Votul a fost declarat nul, potrivit observatorului Pro Democratia aflat la fata locului. Ziarul de Vrancea va a actualiza peste citeva ore editia de miine, unde va vom prezenta amanunte extrem de interesante despre modul in care s-a votat in cele 330 de sectii de votare din Vrancea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.