Ultima oră

Braconierii au atacat din nou Politia

Cristina Palade
2 mai 2007 1168 vizualizări
Doi tineri din Galati l-au atacat luni pe seful de post din Pufesti si pe un reprezentant al AJVPS, dupa ce au fost surprinsi in timp ce pescuiau ilegal pe Siret u agentul sef Georgica Zaharia a fost nevoit sa traga un foc avertisment pentru a scapa teafar u politistul a fost nevoit sa se foloseasca de arma si in urma cu zece zile

Sigurata politistilor si a reprezentantilor Agentiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) a fost pusa in pericol in ultima perioada aproape de fiecare data cind au actionat pentru combaterea braconajului pe riul Siret, in zona comunei Pufesti. Luni, pentru a doua oara intr-un interval de numai zece zile, doi tineri au reactionat violent cind au fost surprinsi ca pescuiau ilegal in apele riului. Potrivit informatiilor furnizate de IJP Vrancea, seful Postului de Politie din Pufesti, agentul sef Georgel Zaharia, se afla intr-o actiune de combatere a braconajului piscicol pe lacul de acumulare de pe Siret, impreuna cu un reprezentant al AJVPS.Cei doi au descoperit o plasa de pescuit monofilament, interzisa de lege. In timp ce scoteau plasa de pescuit din apa, dinspre malul sting, intr-o barca din fibra de sticla, au aparut doi tineri care i-au amenintat pe oamenii legii cu o furca si, ulterior, cu o visla. Cei doi au fost somati sa se opreasca. Deoarece barbatii nu au dat nici un semn ca intentioneaza sa se potoleasca, agentul sef Georgica Zaharia a tras un foc de avertisment, in plan vertical, cu pistolul din dotare. Cei doi tineri au fugit, insa din verificarile ulterioare s-a stabilit identitatea acestora. Este vorba de Marian Tilica, de 28 ani, si Victor Tudor, de 26 ani, ambii din comuna Poiana, judetul Galati. Tinind cont de faptul ca galatenii sint la a doua abatere de acest gen in acesta luna, politistii le-au intocmit dosar penal in care sint cercetati sub aspectul savirsirii infractiunii de braconaj piscicol.


Galatenii din Poiana, "abonati" la braconaj


Pescuitul ilegal a devenit o obisnuinta pe riul Siret, zilnic fiind depistati multi impatimiti ai pescuitului, dar si oameni care au facut din braconaj o meserie pentru a-si potoli foamea. In urma cu zece zile, seful de post din Pufesti si un reprezentat al AJVPS Vrancea au gasit cinci plase de pescuit monofilament pe lacul de acumulare. Cei doi reprezentanti ai legii au fost atacati in timp ce scoteau plasele din apa de patru barbati inarmati cu topoare si bite. Acestia s-au apropiat cu o barca si au incercat sa-i loveasca. Pentru a scapa, agentul sef Georgel Zaharia a scos pistolul si a amenintat ca trage in ei daca nu se opresc. Cei patru agresori s-au linistit cind au vazut ca nu au incotro si au plecat. Potrivit politistilor, acestia erau tot din comuna galateana Poiana. Mai mult, se pare ca dintre ei faceau parte si tinerii care au fost prinsi luni in timp ce pescuiau ilegal. In afara de faptul ca plasele monofilament sint interzise de lege, in aceasta perioada pescuitul nu este permis. Potrivit AJVPS, in perioada 9 aprilie - 7 iunie au fost instituite masurile de prohibitie pentru pescuitul oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in bazinelepiscicole naturale. Pescuitul este interzis si pe zonele de granita, pe o durata de 45 de zile, in perioada 9 aprilie-23 mai. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.