Ultima oră

Braconaj pe fondul de vanătoare gestionat de social-democratul Cătălin Vrabie

Dan Chiriac
20 ian 2014 3758 vizualizări

Incidentul a avut loc în judeţul Galaţi, unde pesedistul vrancean gestionează un fond de vanătoare

Trei persoane din judeţul Galaţi, printre care se află şi primarul comunei Fundeni, sunt cercetate după ce ar fi luat parte la o vanătoare ilegală pe fondul de vanătoare “Valea Neagră” din judeţul Galaţi. Acesta este gestionat de consilierul municipal PSD din Focşani Cătălin Vrabie, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Valea Neagră. Consilierul PSD a declarat că această grupare de braconieri acţiona frecvent pe fonduri de vânătoare din Galaţi şi Brăila. "Această acţiune este rezultatul unei colaborări între două asociaţii de vânătoare vecine şi structurile specializate din cadrul IPJ Brăila, IPJ Galaţi şi IPJ Vrancea. Această grupare de braconieri acţiona în mod frecvent pe raza celor trei judeţe. Se ştia de acţiunile lor, erau monitorizaţi, dar au mizat pe influenţa politică şi puterea financiară în lupta cu instituţiile abilitate în domeniul combaterii infracţiunilor din sfera cinegetică. Vreau să felicit structurile Ministerului de Interne pentru modul exemplar în care s-au mobilizat şi sper ca organele de urmărire penală să dovedească aceeaşi corectitudine şi profesionalism în instrumentarea dosarului", a spus Cătălin Vrabie pentru Mediafax. Primarul comunei gălăţene Fundeni, Manuel Lupu, membru al PNL, a încercat să fugă, fiind capturat de poliţişti după ce a fost urmărit pe o distanţă de aproximativ 30 de kilometri. Potrivit unui comunicat al IPJ Brăila, sâmbătă seară administratorul fondului de vânătoare Nămoloasa din judeţul Galaţi a anunţat Poliţia că pe fondul de vânătoare se află o maşină de teren cu farurile aprinse, ocupantul din dreapta-faţă având un far folosit la indentificarea animalelor care ar fi urmat să fie vânate. De asemenea, din maşina de teren au fost trase mai multe focuri de armă, după care persoanele prinse la braconaj au pornit maşina, încercând să fugă spre Brăila. Poliţia vranceană ne-a precizat ieri că nu a luat parte la această acţiune, corodonată de colegii din Brăila şi Galaţi. Cele trei persoane au fost duse la poliţie pentru audieri, iar pe numele acestora au fost deschise dosare penale pentru braconaj. După ce Ministerul Mediului a “spart” monopolul asociaţiilor judeţene pentru vanătoare şi pescuit, fondurile de vanătoare au fost scoase la licitaţie şi au ajuns pe mana unor persoane influente. Ironia sorţii face ca şi Cătălin Vrabie să fi fost implicat în trecut într-un scandal de braconaj. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vanatoru, acum 3748 zile, 19 ore, 19 minute, 19 secunde
Daca primarul era psd-ist nu se lega nimeni de el...Cei di psd au acaparat toate fondurile bune de vanatoare,Vrabie la Valea Neagra,Roman alte 13oo ha.unde vaneaza doar ei si acolitii lor.Ar trebui ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.