Ultima oră

Belgienii caută comune pentru proiectul “Tineri pentru Romania”

Eduard Popescu
12 ian 2014 1477 vizualizări
Asociaţia belgiană «Jeunes en Roumanie» doreşte să identifice comune din Romania ce doresc să participe la proiectul “Tineri pentru Romania” în anul 2014, proiect derulat în colaborare cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din Romania (UNCJR).

Acest proiect presupune organizarea de tabere de scuti (cercetaşi) belgieni pentru o perioadă de 2 săptămani în luna iulie 2014, în vederea desfăşurării de activităţi de voluntariat în folosul comunităţilor locale. În cadrul acestui proiect, autorităţile nu trebuie decat să asigure un spaţiu de cazare, şcoală, cămin, sală de sport, sau orice alt spaţiu în care scuţii îşi pot amenaja o sală de dormit, cu acces la o bucătărie şi grupuri sanitare. Activităţile voluntarilor se vor concentra pe următoarele domenii: animaţie cu copiii din comună ce nu au posibilitatea de a pleca în vacanţă, lucrări uşoare de reparaţii, renovare, sprijin pentru varstnici la lucrările agricole, etc., ecologizare albii de rauri, parcuri, zone de agrement, etc). Comunele ce doresc să beneficieze de sprijinul oferit de tinerii voluntari belgieni sunt aşteptate cel tarziu pană la data de 17 ianuarie 2014. Mai multe detalii privind acest proiect puteţi găsi pe site-ul http://jeunesenroumanie.org/. În ultimii ani, în Vrancea au mai avut loc astfel de tabere de cercetaşi, aşa că primarii sunt invitaţi să colaboeze pentru a anima vacanţa de vară din localităţile judeţului. (E. P.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.