Local

Împăduririle ratate de CJ, din vina primăriilor și a unui proiectant ”escroc”

Mihai Boicu
3 mai 2018 1962 vizualizări
Foto CJ vrea să predea ”pădurile” primăriilor din proiect 
Foto CJ vrea să predea ”pădurile” primăriilor din proiect 
Marian Oprișan a afirmat, la ședința de joi a Consiliului Județean Vrancea, că vina ratării proiectului de împădurire a terenurilor degradate de la Panciu, Ciorăști și Măicănești aparține autorităților locale și proiectantului cu care au lucrat

”Proiectarea a fost comandată de UAT-urile partenere, care au găsit un expert din Brașov, care a fost un escroc și a lucrat din birou”, a susținut Marian Oprișan. În cele trei localități ar fi trebuit împădurită o suprafață totală de 270 de hectare. Consiliul Județean Vrancea a votat la ședința de joi ca să se transmită autorităților din Panciu și Ciorăști de preluare a investițiilor la faza actuală, după ce Administrația Fondului pentru Mediu a reziliat contractul de finanțare și a câștigat procesul cu CJ. Reprezentanții CJ susțin că nu au avut nicio implicare în alegerea terenurilor. Potrivit acestora, la Ciorăști s-ar fi prins 5 hectare de foioase, iar la Panciu 80 de hectare, în timp ce la Măicănești proiectul a fost un eșec de la început.  ”Facem precizarea că proiectele de împădurire nu au fost contractate de Consiliul Județean Vrancea, ci direct de UAT-urile partenere, care au predat aceste proiecte  Consiliului Județean, în vederea implementării acestora. De asemenea, administrația publică județeană nu a avut nicio implicare în ceea ce privește alegerea terenurilor pe care s-a propus împădurirea, deci nu i se poate imputa insuccesul unui proiect care a fost din start proiectat pe date care nu corespundeau cu realitatea din teren”, se arată într-un drept la replică al CJ. Mai mult, Oprișan și angajații CJ au susținut că autoritățile locale din Ciorăști și din Măicănești nu s-ar fi implicat deloc în derularea proiectului. O altă cauză invocată de CJ pentru eșuarea împăduririlor a fost aceea a decontării cu mare întârziere a sumelor pentru lucrărilor efectuate, ceea ce a dus la degradarea acestora. (M. B.)

În documentul atașat puteți citi în întregime Dreptul la replică al Consiliului Județean Vrancea

Cititți și:Când nu este filmat de televiziuni, Oprișan ratează împădurirea a 270 de hectare de teren;

Consiliul Județean aruncă vina pe primării pentru eșecul proiectului de împădurire;

Consiliul Județean trebuie să restituie 500.000 de euro pentru împăduririle ratate


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.