Local

Consiliul Local hotărăște dacă-l demolează: A sunat ceasul pentru Blocul NATO

Ionel Sclavone
23 iul 2018 1655 vizualizări

Primăria cere acordul Consiliului Local pentru a demola Blocul G2, Blocul NATO cum este cunoscut, situat pe Aleea Căminului nr. 12. În acest sens, consilierii vor primi la mapă un proiect de hotărâre având ca obiect „aprobarea inițierii procedurii de demolare a imobilului bloc de locuințe G2 (P+4) cu destinația de cămin nefamiliști, situat în municipiul Focșani, Aleea Căminului nr. 12, județul Vrancea“.

Propunerea se bazează pe o expertiză tehnică potrivit căreia cheltuieile pentru reabilitarea imobilului sunt mult prea mari pentru a justifica intervențiile în refacerea sa. Potrivit documentului, Demolarea și construirea unui alt imobil ar costa municipalitatea suma de 3 milioane de lei, în vreme ce pentru refacerea sa costurile s-ar ridica la peste 5 milioane de lei.

Expertiza a fost realizată de o firmă din Iași, Techmedia Electronics SRL, care a mai lucrat în județul nostru, pentru Consiliul Județean. Firma a fost angajată pentru același servicii de expertiză tehnică și elaborare a documentației tehnico-economice, necesare lucrărilor de reabilitare energetică pentru spațiile în care își desfășoară activitatea serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor Focșani și secțiile Psihiatrie și boli infecțioase, Dermatologie, ORL, Oftalmologie și de Pneumoftiziologie.

Aflat într-o stare avansată de degradare, blocul G2 – NATO, a fost debranșat de la utilități, apă și energie electrică la începutul lunii martie. Conducerea Primăriei a luat decizia din cauza datoriilor de aproape 400.000 de lei, acumulate de chiriași, în cea mai mare parte romi, beneficiari de ajutoare soiciale. Aceștia au fost tolerați de autoritățile locale mai bine de zece ani, fără să li se perceapă chirie sau să-și plătească energia electrică și apa consumată. În mai multe rânduri, Curtea de Conturi a atras atenția asupra acestei situații și a cerut Primăriei să intre în legalitate și să recupereze datoriile.

Blocul G2 a fost reabilitat și modernizat din temelii la începutul anilor 2000, însă n-a rezistat decât doi sau trei ani. Imediat ce s-au mutat înapoi, chiriașii au început să vândă chiuvetele, vasele de toaletă, caloriferele, ușile, ferestrele și cam tot ce se putea, aducându-l în starea de degradare în care se găsește astăzi.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.