Local

Ce spune un medic de la Spitalul Județean Focșani despre COVID-19, după cele 5 săptămâni de spitalizare din cauza bolii

Ziarul de Vrancea
2 iul 2020 9693 vizualizări
Ion Albu  este medic primar, la Spitalul Județean
Ion Albu  este medic primar, la Spitalul Județean "Sf. Pantelimon" Focșani, doctor în științe medicale.Foto:adevarul.ro

Ion Albu este medic primar la Spitalul Județean "Sf. Pantelimon" Focșani, doctor în științe medicale. Pe 23 aprilie 2020, posta următoarele remarci ”Sub pretextul apărării de virus, președintele Iohannis condamnă persoanele peste 65 de ani la arest la domiciliu. O altă problemă este excesul de zel al autorităților...”

Iată ce spune același medic într-o postare pe contul său de facebook, după două luni și o săptămână:

Mă numesc Ion Albu, am 68 de ani, sunt medic primar, doctor în științe medicale și încă lucrez la Spitalul Județean "Sf. Pantelimon" Focșani. Am sa încerc sa fiu cât se poate de direct, sincer și scurt. De 20 de ani am hepatita cronica autoimuna, pentru care iau tratament cu medicamente de scădere a imunității. Inițial a fost o hepatita B (boala profesionala, luata de la bolnavi când operam), care apoi a devenit autoimuna. Am fost internat 5 săptămâni în spital pentru bronhopneumonie cu covid, complicata cu cu hidropneumotorax (apa și aer în plămânul stg+chist hidro -aeric). Acum sunt acasă, revenirea este lunga și înceată și mai necesita încă o intervenție chirurgicala pe plămânul stg + recuperare(minim 5-6luni)Am sa abordez subiectul covid. La ora actuala în tara sunt 2 atitudini în populația tarii. Cei care cred în existenta covid-ului și cei care nu cred. Primii sunt cei care au făcut boala(și familiile lor) +cadrele medicale din spitale care s-au confruntat cu ea.

A doua categorie o reprezinta persoanele tinere care nu au făcut-o, sau au făcut-o și a trecut neobservată. Am sa va transmit observațiile mele, atât ca medic, cât și ca bolnav.

Boala EXISTA!

Are o contagiozitate, f mare la persoanele cu risc crescut:bătrâni, bolnavi cu boli asociate care scad imunitatea. La tineri sau cei cu imunitatea normala poate sa nu apară sau sa treacă neobservată. De aceea persoanele care nu cred în covid sunt în general persoane tinere. Multe persoane tinere sunt purtătoare de covid și nu știu. Faptul ca ele sunt cele mai mobile în societate,și de multe ori ori nu știu că sunt infectate, transmit virusul celor cu risc. Unele din aceste persoane au un grad de cultura medicală scăzut sau chiar nu le pasă. Persoanele în vârstă sau cu risc crescut sunt mai temătoare, deobicei respecta masurile de preventie. Ce se întâmplă când apărea un tanar purtător din familie, sau din afara ei, care nu respecta regulile de preventie. Îi infectează. Fac apel la tineri sa respecte regulile de preventie, pentru ca ei sunt principalul factor de răspândire a bolii. După părerea mea virusul a fost creat în laborator. Sunt multe cercetări ale unor specialiști prestigioși, independenți, care au semnalat acest fapt. Manipularea nu poate ascunde adevărul. Dacă a scăpat dintr-un laborator, sau a fost eliberat intenționat, nu pot sa ma pronunț. Viitorul va stabili acea fapt. Un lucru știu. Consecințele lui sunt dezastruoase pe plan medical, economic și social. În concluzie, virusul cu adevărat există, are contagiozitate extrem de mare la persoanele în vârstă, si la cei cu boli asociate grave, cu imunitatea scăzută (pot evolua grav și la tineri, dacă ii prind cu imunitatea scazuta:oboseala, stres, etc.. De aceea uneori mai mor și tineri). Sper ca observațiile mele sa facă populația sa înțeleagă mai bine fenomenul medical covid.

Cu stima! Dr. Ion Albu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.