Local

Aproape 50 de mii de lei, (o jumătate de miliard lei vechi) de la C J Vrancea, pentru contabila șefă a Poliției Locale Focșani

Ionel Sclavone
20 sep 2018 1779 vizualizări

Contabila șef de la Poliția Locală Focșani, Nina Deșliu, va încasa în jur de 50 de mii de lei de la Consiliului Județean Vrancea pentru a tipări două cărți. Nina Deșliu este văduva fostului ziarist Alexandru Deșliu, apropiat al PSD . Ea ocupă funcția de director executiv al unei reviste, Pro Saeculum, fondată de fostul soț și finanțată din bani publici. Consiliul Județean Vrancea a primit în 2017 peste 19 milioane de lei pentru organizarea evenimentelor dedicate Centenarului.

Contabila șefă de la Poliția Locală Focșani, Nina Deșliu, va încasa în jur de 50 de mii de lei de la Consiliului Județean Vrancea pentru a tipări două cărți. Banii provin din bugetul central și au fost repartizați prin Hotărârea nr. 472/2017 privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, pentru județul Vrancea.

Inițial, hotărârea de Guvern prevedea că întreaga sumă, 50.000 de lei, va fi cheltuită pentru editarea și lansarea unei singure lucrări, „Divizia a VI-a. Jurnal de operațiuni“. Cum costurile pentru editarea acestui volum sunt acoperite doar cu jumătate din fondurile primite, CJ Vrancea a decis să cheluie toți banii, editând încă o lucrare în care să fie strânse comunicările și discursurile din cadrul sesiunii de comunicări intitulată „100 de ani de la luptele de la Mărăști și Mărășești“. Trebuie precizat că pentru organizarea acestui eveniment s-au alocat 30.000 de lei.

Consiliul Județean plătește 22.500 de lei plus TVA firmei Vranpress Media SRL din Focșani, administrată de Nina Deșliu, pentru editarea volumului II al lucrării „Divizia a VI-a Infanterie“.

Este vorba de o monografie dedicată  acestei unitățile militare care a făcut parte din Corpul IV de Armată, alături de Divizia 7 Infanterie și Divizia 8 Infanterie, parte a Armatei 2 care a participat la ofensiva de la Mărăști, sub comanda generalului Alexandru Averescu.

Conform documentației de achiziție, cartea va avea aproximativ 420 de pagini format A4, va conține ilustrații alb-negru care vor reproduce documente din arhivă. Tiparul va fi realizat pe hârtie de calitate, adusă din import, DCM 90 g/m2 și va avea coperți din carton dublu cretat 250 g/m2. Monografia va fi editată într-un tiraj de 250 de exemplare la un cost de 90 de lei pe bucată, preț în care vor intra și costurile de tehnoredactare.

Cea de-a doua carte, pentru care firma contabilei de la Poliția Locală va încasa 23.500 de lei, se intitulează „Centenarul victoriilor de la Mărăști și Mărășești“ și va conține, așa cum spuneam mai sus,  briefingurile de comunicări prezentate în sesiunea „100 de ani de la luptele de la Mărăști și Mărășești“.

Volumul va avea între 410 și 420 de pagini format A5 și va conține ilustrate alb-negru la interior. Va fi tipărit pe hârtie import offset 70 g/m². Coperțile vor fi realizate din carton dublu cretat 250 g/m². Vor fi editate 1.000 de bucăți la prețul de 23,5 lei plus TVA pe exemplar, în care vor intra și costurile cu tehnoredactarea.    

Contabil șef la Poliția Locală Focșani și director de revistă finanțată din bani publici

Nina Deșliu este văduva fostului ziarist Alexandru Deșliu, apropiat al PSD . Deșliu a fost unul dintre fondatorii revistei Pro Saeculum, finanțată din bani publici, care apare sub egida Consiliului Judeţean Vrancea, a Centrului Cultural Vrancea şi a Primăriei Municipiului Focşani.

Nina Deșliu îndeplinește funcția de director executiv al revistei iar firma sa, Vranpress Media figurează ca partener în cadrul acestui proiect. Potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului de Finanțe, Vranpress a funcționat în 2017 cu un singur salariat și a realizat o cifră de afaceri netă de 39.361 lei și un profit de 2.828 lei.

Consiliul Județean Vrancea a primit 19 milioane de lei pentru Centenar

Prin Hotărârea nr. 472/2017, Consiliul Județean Vrancea a primit peste 19 milioane de lei din fondul de rezervă pentru organizarea evenimentului Centenarul Primului Război Mondial-Vrancea Eroică.  Banii au avut ca destinație, între altele, realizarea unei gale de film, a unei emisiuni filatelice, construirea unui website, materiale de promovare și organizarea mai multor spectacole.

De asemenea, o parte din aceste sume au fost repartizate construcției unui pod din beton armat peste pârâul Alba în comuna Răcoasa, reabilitării ansamblului monumental Statuia Victoriei de la Tișița și plantării a 335.000 de puieți de stejar la Mărășești.

Suma a fost aprobată la scurtă vreme după demiterea Guvernului Grindeanu prin moțiune de cenzură și instaurarea executivului Tudose. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.