Local

Solutii noi pentru Azilul de batrini

Doina Ganea
14 oct 2006 848 vizualizări
Soarta Caminului de batrini din Focsani nu s-a decis inca, dar alesii urbei vor lua cit de curind o hotarire

Dupa ce Protoreria Focsani a propus incredintarea cladirii Caminului de batrini in concesionare pentru desfasurarea acelorasi activitati de asistenta sociala, iar primarul Decebal Bacinschi a propus conservarea complexului in aceasta iarna pina la gasirea unor noi fonduri, sedinta extraordinara a Consiliului local a adus o noua solutie. Pentru ca primarul Decebal Bacinschi s-a aratat deschis folosirii

acestei cladiri in aceasta iarna pentru asigurarea asistentei persoanelor virstnice s-a convenit la propunerea consilierului Mioara Lazar sa aiba loc discutii in urmatoarele doua saptamini cu cei de la Agentia de Sanatate Publica Vrancea pentru evaluarea situatiei din punctul de vedere al autorizatiei sanitare. "Eu pot sa fac caile de acces la corpul care este gata de la Caminul de batrini in citeva saptamini. Dar nu le putem asigura hrana calda si spalatul lenjeriei in conditiile impuse de normele sanitare. Daca gasim o solutie in acest sens eu sint de acord sa nu mai conservam cladirea si sa o facem functionala inca din aceasta iarna. Cred ca la anul chiar daca facem rost de bani impreuna cu cei de la Directia Muncii, s-ar putea sa nu avem cu cine sa executam lucrarile din pricina lipsei fortei de munca", a declarat consilierilor locali, primarul Decebal Bacinschi. La rindul ei democrata Mioara Lazar a propus ca pentru inceput s-ar putea aduce hrana preparata gata de la Cantina sociala intr-o sala de mese amenajata la Caminul de batrini, si cu un frigider sa se poata asigura hrana calda in conditii optime de igiena. Aceasta solutie ar putea fi adoptata insa numai printr-o decizie a consilierilor locali intr-o sedinta viitoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.