Local

Procurorii au intors mortul de la groapa

Dan Chiriac
29 sep 2006 1108 vizualizări
Un batrin a murit ucis de mina propriului copil. Victima s-a lovit cu capul de ciment, dupa ce a fost batut cu pumnii de fiul sau

Un barbat din comuna Paltin a fost omorit de fiul sau, care a incercat apoi sa-si inmorminteze tatal fara efectuarea necropsiei pentru a scapa de rigorile legii. Politistii vrinceni spun ca au fost sesizati marti dupa-amiaza despre faptul ca Petria Borosu, 74 ani, a decedat la domiciliul sau. Familia a demarat pregatirile de inmormintare si a incercat se pare sa ascunda faptul ca batrinul a avut parte de o moarte violenta. Impedimentul a aparut in momentul in care medicul de familie a refuzat sa elibereze certificatul de deces, pentru ca nu se cunostea cauza exacta a mortii. In aceste conditii, politistii au luat masura ca trupul barbatului sa fie transportat la SML Vrancea pentru efectuarea necropsiei. Medicul legist care a realizat autopsia a stabilit ca barbatul a avut parte de o moarte violenta, conditii in care la fata locului s-a deplasat o echipa complexa, condusa de procurorul criminalist de la Parchetul Vrancea. "Din cercetari a reiesit ca, in urma unui conflict spontan in familie, pe 25 septembrie, Costica Borosu, 49 ani, i-a aplicat tatalui sau mai multe lovituri cu pumnii in zona capului si a corpului. In urma loviturilor, Petrica Borosu a cazut cu capul pe o suprafata dura, suferind leziuni care au dus la moartea acestuia", ne-a declarat Ion Lefter, prim-procurorul Parchetului Vrancea. In cursul zilei de ieri, Costica Borosu a fost adus la sediul Parchetului pentru audieri. Cu catusele la miiini, acesta regreta fapta comisa si povestea ca a cheltuit foarte multi bani pentru inmormintarea tatalui. Pe linga fapta, acestuia ii parea ieri rau "si de gospodarie si animale", de care o perioada de timp nu se va mai putea ocupa. Parchetul Vrancea l-a retinut pe fiul victimei pe o perioada de 24 de ore pentru savirsirea infractiunii de lovituri cauzatoare de moarte. In cursul dupa-amiezii, procurorii au emis o propunere de arestare preventiva pe numele lui Costica Borosu. Acesta nu avea antecedente penale si avea domiciliul in comuna Cimpineanca, dar statea fara forme legale la Paltin. Localnicii povestesc ca acesta era un barbat linistit, dar scandalul pornea intotdeauna dupa ce consuma alcool.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.