Local

Ultimul tren pentru o vacanta cu iz oriental

Iulia Crețu
22 sep 2006 1003 vizualizări
Agentiile de turism propun oferte speciale pentru cei care nu au avut concediu in aceasta vara la preturi de 50-200 de euro u turismul autohton propune saptamina de refacere in statiuni cu 308 RON u soarele s-a mutat in Tunisia la 200 de euro, Antalya la 500 de euro si chiar in Tara Soarelui Rasare pentru 3000 de euro

Vrincenii care inca nu au plecat in concediu mai au putin timp la dispozitie sa prinda super ofertele de pret promovate de agentiile de turism locale. Daca litoralul romanesc a avut parte de mult soare si foarte multi turisti si in acest an, preturile exagerate i-au determinat pe multi sa astepte ofertele sociale de la sfirsitul sezonului. Septembrie s-a dovedit capricios asa ca, lotiunile de plaja au fost utilizate mai mult la Mediterana, in partea turceasca a Marii Negre si chiar in Asia, pe plajele fine ale Thailandei.

Sejururile in Grecia, Turcia, Tunisia sau Spania, chiar si in extrasezon, au avut lipici la vrinceni. "Avem o oferta speciala cu plecare pe 24 septembrie, in Grecia, la Halkidiki, la hotel de doua stele plus, cu sapte nopti si mic dejun la 60 de euro. Daca alegeti sa stati la vila, pretul este de 50 euro de persoana. De asemenea, la super pret este si Paralia-Katerini, la vila de trei stele cu toate facilitatile, cu 49 de euro plus 199 RON. Pentru octombrie avem la oferta Tunisia, hotel trei stele cu demipensiune, sapte nopti cu 199 de euro", ne-a spus Luminita Novac, agency manager la Icar Tours in Focsani.


Statiunile sint libere si ieftine


Nu numai strainatatea isi vinde vara la super oferte, dar si statiunile autohtone incearca sa ofere un concediu ieftin si de calitate turistilor intirziati. Daca ati ratat baia de soare la mare, nu ratati sesiunile de tratament cu ape termale sau plimbarile pe poteci linistite de munte. Daca aveti un grup destul de mare de prieteni puteti merge la Pensiunea Cristina in Busteni, o vila cocheta cu toate facilitatile, care este disponibila pentru 180 RON/zi in septembrie si 160 RON/zi in octombrie. De asemenea, si statiunile balneo-climaterice ofera relaxare si tratament pina in decembrie. Sase nopti cu mic dejun si servicii medicale la Baile Felix, in perioada 4 septembrie-27 decembrie, costa 308,84 RON. Pentru cei mai putin pretentiosi la cazare, hotelul de trei stele costa 300 RON, cel de doua stele 250 RON, iar la o stea, o

saptamina de refacere, costa numai 185 RON.


Tara Soarelui Rasare la 3.000 de euro


Daca Europa va este deja o cunoscuta, agentiile de turism vin cu oferte tentante in Asia. Chiar daca biletele pentru sejururi si circuite sint destul de ridicate, fascinatia pagodelor, a stampelor si a kimonourilor japoneze, a palatelor broderii din Thailanda si Cambodgia si chiar bucataria orientala ii determina pe vrinceni sa- si aleaga doua saptamini de concediu in lumea mistica a Orientului Indepartat. India, locul magic al lui Eliade, cu extremele sale, de la stralucirea Taj Mahalului si pina la plimbarile cu trasurica trasa de simpli indieni pentru citeva drahma prin pietele mizere, se dezvaluie ochiului turistului vrincean la 1.750 de euro plus 390 RON. Daca doriti sa aflati mai multe despre Templele budiste si serpasii nepalezi nu va ramine decit sa alegeti circuitul de 12 zile, "Splendoare si fascinatie, India si Nepal". "Cei care doresc ceva mai deosebit pot alege un circuit de 13 zile in Thailanda si Cambodgia, care incepe pe 1 noiembrie si costa 1.960 de euro/persoana. De asemenea, avem circuite extrem de cautate in Japonia, de cite 10 zile, la 3.000 de euro de persoana. India si Nepalul pot fi vizitate incepind cu 23 octombrie cu 1.385 de dolari plus 650 euro de persoana. Este vorba de un circuit de 12 zile, cu cazare in hoteluri de patru stele, cu dejun si cina in restaurante traditionale. Vizitele si intrarile prevazute in program, dar si ghidul sint incluse in pret", va ademeneste Luminita Novac, reprezentanta unei agentii de turism din Focsani.


Secretele Nilului la 150 de euro


Magia piramidelor si a faraonilor atrage in continuare vrincenii spre Valea Nilului. Povestea Cleopatrei, a Sfinxului, dar si a blestemelor si a mumiilor costa in extrasezon aproape 500 de euro. "Avem multe solicitari pentru ofertele speciale pentru Antalya sau Egipt. Un sejur de sapte nopti, la hotel de cinci stele, all inclusive, cu plecare in septembrie, costa 449 de euro. Si Tunisia, care este foarte buna la pret, merge in continuare foarte bine. In perioada 11 octombrie-29 noiembrie un sejur aici costa 149 de euro, cu cazare la hotel de trei stele si demipensiune. Avem multi inscrisi, dar si multe persoane interesate, pentru circuite in India si Japonia", ne-a declarat si Carmen Stratache, director de vinzari la agentia de turism Paralela 45 Focsani. Chiar daca vremea concediilor s-a cam dus, reprezentantii agentiilor de turism aduc oferte extrem de tentante, atit ca pret, dar si ca destinatii. Daca Italia cezarilor si Spania toreadorilor a devenit o cunoscuta pentru dumneavoastra, toamna aceasta ati putea sa o petreceti descoperind misterul faraonilor in Egipt sau pe cel al gheiselor si samurailor in Japonia. Daca sinteti pasionat de filosofie si civilizatie orientala, templele budiste din India sau Nepal sint locatia perfecta pentru reincarcarea bateriilor. Atit doar, verificati- va contul inainte de a va lua biletul de avion, sejururile spre Orientul Indepartat fiind destul de scumpe!

Au sosit ofertele pentru Revelion


Daca deja v-ati bucurat de concediu si doriti sa aflati locatiile cele mai tentante pentru petrecerea noptii dintre ani, aflati ca majoritatea agentiilor de turism deja au primit pachetele turistice destinate Sarbatorilor de iarna. Si pentru ca sejurul la gura sobei in Bucegi ori la Sinaia nu prea mai este la moda, in decembrie puteti inlocui zapada si gerul siberian cu nisipul si soarele prietenos al Dubaiului sau al Africii de Sud. Preturile insa sint pe masura, de pina la 1.000 de euro. "Avem oferte pentru Revelion in Dubai.

Pentru perioada 28 decembrie-3 ianuarie, cinci nopti, la hotel de doua stele costa 680 de euro. Impreuna cu celelalte taxe, biletul ajunge la aproape 1.000 de euro", ne-a dezvaluit Luminita Novac,

reprezentanta agentiei de turism Icar Tours din Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.