Local

Bacinschi invitat in Franta

Doina Ganea
22 sep 2006 911 vizualizări
Edilul a promis ca va merge in dubla sa calitate de primar al Focsaniului si de locuitor temporar al comunei Valea Sarii

In plina pregatire a sommet-ului francofoniei de la Bucuresti, care va avea loc saptamina viitoare, o delegatie franceza a sosit pe plaiurile vrincene. Membrii fundatiei franceze "Echanges Sans Frontieres", condusi de presedintele Leon Jauzelon din regiunea Vendee Franta, au fost ieri in vizita la Primaria Focsani. Aceasta dupa ce timp de o saptamina au realizat un itinerariu turistic vizitind diferite obiective culturale din zonele Valea Sarii si Soveja. Fundatia Echanges Sans Frontieres realizeaza schimburi culturale si de experienta intre profesorii si elevii francofoni din Vrancea si omologii lor din regiunea Vandee de aproape de 5 ani. Profesorul Leon Jauzelon a vizitat pentru prima data Romania in urma cu 10 ani, iar relatia de colaborare cu profesorii si elevii vrinceni a fost stabilita cu ajutorul profesoarei de limba franceza Constanta Coatu de la Colegiul "Al. I. Cuza" si presedinte al fundatiei "Association OUI", in colaborare cu care fundatia franceza a realizat mai multe proiecte. Primarul Decebal Bacinschi s-a aratat incintat de vizita delegatiei franceze declarindu-se deschis oricaror vizite viitoare. Profesorul Leon Jauzelon a facut un istoric al relatiilor de colaborare intre Vrancea si regiunea Vandee. "Prima data l-am cunoscut pe domnul primar Bacinschi in urma cu 4-5 ani. De atunci in fiecare an am fost in Vrancea si dupa Focsani am stabilit relatii cu cei din Soveja si anul acesta cu cei din Valea Sarii. Au fost schimburi culturale intre cele doua zone si ele continua fiind dorite atit de elevi cit si de profesori", a declarat profesorul Leon Jauzelon reinoind invitatia adresata primarului Decebal Bacinschi de vizita regiunea Vandee situata la tarmul oceanului Atlantic. "Nu stiu acum daca invitatia mi-ati facut-o in calitate de locuitor al comunei Valea Sarii sau ca primar al Focsaniului. Oricum voi incerca sa dau curs invitatiei pentru ca mi-ar face o deosebita placere sa vizitez regiunea Vandee", a declarat Decebal Bacinschi facind referire la faptul ca pe raza comunei Valea Sarii primarul Focsaniului are o casa de vacanta. Francezii au facut urari de bun venit vrincenilor in marea familie europeana, lansind invitatia ca dupa aderarea de la 1 ianuarie 2007 sa nu uite sa le viziteze minunata regiune Vandee. Din Focsani membrii delegatiei franceze vor vizita orasele Tg. Ocna, Brasov, Sibiu si judetul Gorj, unde au foarte multi prieteni cu care au realizat, ca si in Vrancea, schimburi de experienta si culturale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.