Local

Hotii de lemne fura cu camioane neinmatriculate

Gabriel Sava
20 sep 2006 1314 vizualizări
Cind sint gasiti la furat, acestia isi abandoneaza masinile si se fac nevazuti

Comuna Mera a ramas in continuare fieful hotilor de lemn, chiar daca zona este controlata aproape zilnic. Situatia a fost confirmata de ambele institutii care se ocupa de respectarea regimului silvic din Vrancea, Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic si Vinatoare (ITRSV) respectiv Directia Silvica Focsani. "Am avut recent o actiune pe baza unui protocol pe care l-am incheiat cu Politia si Jandarmeria. Am organizat, timp de o saptamina, actiuni de control si pinda mai ales in zona Mera dar si pe toata Valea Milcovului. Principalul punct vizat a fost Podul Manastirii, din aceasta comuna", a declarat Vasile Bercaru, inspectorul sef al ITRSV Vrancea. Chiar daca actiunea a fost tinuta la secret, se pare ca hotii de lemne au aflat de ea, astfel incit "recolta" nu a fost deloc spectaculoasa. "La una dintre actiuni am identificat un grup de indivizi cunoscuti cu astfel de indeletniciri, insa acestia si-au abandonat camioanele in padure si au fugit. E vorba de masini neinmatriculate pe care le folosesc numai in padure", a precizat Vasile Bercaru. Inspectorul sef al ITRSV sustine ca respectivii au fost identificati ulterior si sanctionati. Vasile Bercaru nu a negat insa posibilitatea ca hotii de lemne sa beneficieze de largul concurs al autoritatii locale, stiut fiind ca Mera a fost dintotdeauna un punct nevralgic, cu numeroase infractiuni la regimul silvic. Directia Silvica Focsani a avut la rindu-i o actiune de control la Mera, pe 11 septembrie. "Pe 11 septembrie am gasit, in jurul orei 6.00, pe Butan Sterica si Butan Ionel, cu cite un camion neinmatriculat si cu cite 8 m.c. de lemn furat. Le-am aplicat o amenda de 3.000 RON. Un caz similar am avut cu un alt «client» cunoscut in zona, Airinei Serban. Acesta a fost gasit la ora 1 noaptea, cu un camion plin de lemne. A refuzat sa ducem camionul la Politie, i-am luat declaratie si dimineata am gasit masina plina de vreascuri. La inceputul anului, aceluiasi personaj i s-a mai confiscat lemnul pe care in transporta cu un camion, fiind depistat la Dumbravita", a declarat Ion Ionita, sef Birou Control in

cadrul Directiei Silvice. La majoritatea actiunilor, padurarii au descoperit camioane neinmatriculate, cu care hotii se deplaseaza in padure si fura nestingheriti. Atit reprezentantii ITRSV cit si cei ai Directiei Silvice asteapta modificarea legislatiei pentru a-i putea pune la punct pe hotii de lemne de la Mera si nu numai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.