Local

Patria tuicii se infrateste cu Patria bucatarilor

Doina Ganea
18 sep 2006 831 vizualizări
Comuna Dumitresti, "patria tuicii", se va infrati in curind cu localitatea italiana Villa Santa Maria, supranumita si "patria bucatarilor"

Primarul comunei Dumitresti, Petrica Dogaru, a primit simbata vizita unui grup de primari italieni din provincia Abruzzo. Primarii reprezinta comune din zona montana a Italiei si s-au aratat extrem de interesati sa-si infrateasca localitatile cu Dumitrestiul. Giovanni Giampaolo, din MonteBello Sol Sangro, Arturo Politi, presedintele Comunitatilor montane din Abruzzo, Arturo Scopino din Valsangro Zona S, Carlo Marchitelli, secretar general al comunitatilor montane Valsangro, precum si Francescopaolo Falconio, primarul localitatii Villa Santa Maria, au stabilit un prim contact si au facut schimburi diplomatice cu oficialii Primariei Dumitresti. Francescopaolo Falconio, primarul localitatii Villa Santa Maria, numita si "Patria del Cuochi" (Patria bucatarilor), a aratat ca membrii comunitatii pastorite de el sint dispusi sa-si infrateasca localitatea si cu alte comune montane din judetul Vrancea. "Membrii comunitatii pe care ii reprezint au finantat aceasta vizita si m-au mandatat sa fac toate diligentele pentru o infratire intre cele doua comune. La jumatatea lunii octombrie noi avem o mare sarbatoare a bucatarilor. Pentru ca este o mindrie pentru noi sa avem cei mai buni bucatari din tara il voi invita si pe domnul primar de la Dumitresti la acesta sarbatoare", a spus primarul din Villa Santa Maria, Francescopaolo Falconio. La rindul sau, primarul Petrica Dogaru crede ca apropiata intrare a Romaniei in Europa presupune in primul rind parteneriate durabile. "Vizita celor din Italia este de fapt o cunostere reciproca prealabila actului de infratire dintre cele doua comune. Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana ne obliga sa avem astfel de contacte, deoarece integrarea nu se poate limita doar de hotariri guvernamentale", a precizat primarul comunei Dumitresti. Si cum un proverb latin spune ca la Roma trebuie sa te porti ca romanii, reprezentantii patriei macaroanelor si artelor au trecut la degustarea mult vestitei tuici de Dumitresti, recunoscuta prin savoarea gustului si limpezimea-i de cristal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.