Local

Terasele vor avea regulament de functionare

Doina Ganea
9 aug 2006 1005 vizualizări
Terasele nu vor mai putea functiona la intimplare. Specialistii Primariei Focsani au intocmit un proiect de regulament pentru functionarea teraselor care este suspus atentiei cetatenilor pentru dezbatere publica, pe site-ul oficial al Primariei - www.focsani.info.ro.

Pentru a avea voie sa-si deschida vara o terasa in fata restaurantului, comerciantii trebuie sa solicite avizul primariei depunind un dosar voluminos cu acte cel tirziu la finele lunii februarie. Comerciantii nu au voie sa depoziteze lazi, deseuri sau navete pe terasele amenajate si nici nu au voie sa blocheze locurile de parcare din fata acestora in scopul "rezervarii" cu navete de bere, cutii de carton sau scaune de plastic, asa cum se intimpla pina acum. De asemenea, potrivit proiectului de regulament, se interzice folosirea de improvizatii cu folii de plastic, cartoane, prelate pentru protectia teraselor impotriva precipitatiilor sau razelor solare. Nu se vor autoriza terase la o distanta mai mica de cinci metri de intersectii sau treceri de pietoni si nici pe trotuare mai inguste de doi metri. Mai mult, terasele trebuie sa fie delimitate cu elemente decorative, plante ornamentale, panouri din materiale transparente, etc, avind inaltimea maxima de 80 cm. Cit priveste difuzarea muzicii pe terasele sezoniere, aceasta se va

face fara a tulbura linistea publica. Proiectul initiat de consilierul local Doina Fodoreanu va fi supus aprobarii plenului Consiliului Local, dupa dezbaterea publica anuntata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.