Local

Lipsa de transparenta in timpul crizei aviare

Liliana Nenciu
12 iul 2006 711 vizualizări
Autoritatile sanitare vor sa existe mai multa transparenta din partea institutiilor raspunzatoare de prevenirea gripei aviare.

Jurnalistii din zona Moldovei si specialisti in epidemiologie, promovarea sanatatii si medicina veterinara au format la Iasi un atelier de lucru pentru informarea corecta a populatiei cu privire la gripa aviara. Organizatorii intilnirii, Ministerului Sanatatii in parteneriat cu agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala si Institutul de Cercetare si Formare "John Snow ", spun ca au organizat workshop-ul si cu reprezentantii media, pentru a nu se crea panica in rindul populatiei in ceea ce priveste gripa aviara, asa cum s-a intimplat in cursul acestui an. "Informatiile trebuie sa fie folositoare si la obiect. Vrem ca din luna septembrie sa formam echipe de specialisti la nivelul autoritatilor de sanatate publice pentru a avea pe cine ne baza in cazul unei pandemii de gripa aviara. Trebuie sa existe un plan de actiune si o buna colaborare intre medicii de familie si specialisti. Jurnalistii trebuie sa dea informatii clare si sa nu sperie populatia", a declarat medicul Irina Dinca din cadrul Institutului de Cercetare si Formare JSJ. La intilnire, ziaristii vrinceni au fost surprinsi de deciziile luate referitor la gripa aviara in alte judete. Daca in alte zone ale tarii carantina nu inseamna decit un beneficiu pentru sanatatea publica si numai pasarile din focare erau sacrificate, se pare ca in judetul nostru legile s-au aplicat "dupa ureche". A mai fost amintit si faptul ca intre Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea si reprezentantii media n-a existat o buna colaborare si, in consecinta, oamenii n-au fost informati corect. "Daca nu se pot lua decizii la nivel local, vom actiona "de sus" sau vom amenda in vreun fel oamenii care nu respecta regulile impuse de specialisti in cazul confirmarii virusului gripei aviare", au fost concluziile intilnirii de alaltaieri de la Iasi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.