Local

Caravana informatiei europene a poposit si la Vinatori

Iulia Crețu
11 iul 2006 1160 vizualizări
Satenii au fost mai mult interesati de munca la cimp decit de informatia europeana

Campania nationala de informare in mediul rural despre beneficiile si schimbarile aderarii la Uniunea Europeana "Europa este importanta pentru tine!" a continuat ieri cu comuna Vinatori. La discutiile mediate de consilierii de aderare Alexandrina Petrea, Cosmin Belacurencu si Iulia Serban au participat reprezentanti ai institutiilor care se ocupa de problemele sociale ale cetatenilor, printre care Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, Comisia Judeteana pentru Egalitatea de Sanse, Inspectoratul Teritorial de Munca, Directia de Munca si Fundatia Culturala Dacia, dar si gospodarul localitatii, Gheorghe Macovei, alaturi de citiva sateni. Acestia au fost mai preocupati de munca la cimp si ereticatul prin gospodarii, decit de diseminarea informatiei europene. "Cetatenii sint mai multi preocupati de munca la cimp. Informatia o vom transmite mai bine noi, pe plan local", a precizat primarul Gheorghe Macovei, care a recunoscut astfel ca nu prea si-a putut mobiliza consatenii. Caravana "Europa este importanta pentru tine!" a adus celor din Vinatori cunostinte despre sistemul asigurarilor sociale, despre locurile de munca, dar si despre discriminare si promovarea drepturilor femeilor in UE. Localnicii din Vinatori au primit mai multe amanunte si despre schimbarile pe care alinierea Romaniei la marea familie europeana le va presupune. Acestia au primit la sfirsitul intilnirii pliante, reviste, dar si catalogul surselor de informare europeana in judetul Vrancea. Tema principala a discutiei de la Vinatori a reprezentat-o munca la negru si dezavantajele pe care aceasta le implica, satenii fiind sfatuiti de reprezentantii institutiilor vrincene sa nu accepte lucrul fara acte. Caravana Informatiei "Europa este importanta pentru tine!" va continua cu taranii din Galati.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.