Local

Mutarea festivalului la Obor este un gest politic

Iulia Crețu
7 iul 2006 1034 vizualizări
Expozantii de la Festivalul Berii si al Bauturilor Racoritoare sint nemultumiti de locatie, dar si de taxa de 7 RON/mp, considerata prea scumpa. O cursa cu masinuta electrica costa 5 RON.

Festivalul Berii si al Bauturilor Racoritoare, editia a VIII-a, si-a intins de ieri tarabele cu halbe, gratare si cuptoare in noua locatie din tirgul din Obor. Pentru patru zile, talciocul va fi destinatia preferata pentru cei care vor sa se racoreasca de caldura torida a verii cu bere la preturi ceva mai mici decit cele racticate de terasele din buricul orasului. Cu toate ca reprezentantii municipalitatii se declarau increzatori in reusita din acest an, ieri dimineata locatia nu vuia de multime, comercinatii intirziind sa

apara. Aleea centrala era impartita intre numai 10 berari care pregateau mesele si scaunele pentru discipolii lui Bachus. Numarul lor este mai mic decit anul trecut, cu toate ca amplasamentul festivalului este la fel de marginas ca si cel de la Stadionul SUD. Nici mesterii populari nu ajunsesera inca, cu toate ca aveau locuri rezervate. Numai instalatia de jocuri era deja desfasurata in spatiul ocupat in zilele de tirg de vinzarile auto. Nemultumirea principala a vinzatorilor de licori bahice a fost aceea a mplasamentului si a distantei mari dintre zona centrala, frecventata de foarte multi vrinceni, si periferia orasului, acolo unde Primaria Focsani si Camera de Comert si Industrie au organizat sarbatoarea berii.

"Locatia a fost gresit aleasa. In centru ar fi fost cel mai bine, pentru ca venea omul cu copilul de mina, ii lua o vata de zahar, el bea o bere si minca mici si avea senzatia de parc. Focsanenii cu pretentii nu vor veni aici in cravata si rochii, lumea va veni, va bea, se va imbata si va pleca acasa. Si cu banii pe care ii platim pe taxa, imi luam loc la Intercontinental. Aici platesc 2 euro pe metru, la 20 de metri as ajunge la 1.200 de euro pe luna. Este foarte mult si sint sigur ca nu voi scoate profit destul de mare pentru a fi avantajos", ne-a spus un comerciant de bere de la Festivalul Bauturilor.


Atmosfera de chef cu Tara Vrancei


Agentii economici declara ca preturile la produse vor fi ceva mai ridicate decit cele de anul trecut, in raport cu indicele de inflatie. De asemenea, agentii economici spun ca mutarea festivalului berii din centrul orasului catre periferie reprezinta si un gest politic. "Unii vor sa arate prin aceasta mutare continua a festivalului ca acesta arata mai bine anii trecuti, cind se facea in Piata Unirii. Sint interese la mijloc. Si cei de la Primarie vin in controale cu ruletele si daca ocupi cu jumatate de metru mai mult iti calculeaza imediat mai mult la taxa. Din ce am mai auzit, se zvonea la un moment dat organizarea festivalului la Interex pentru ca de acolo Primaria nu ar scoate bani. La anul nu stiu unde se va mai tine", ne-a mai spus comerciantul de bere si mititei, care a preferat confortabilul anonimat. In fiecare seara, pina duminica, focsanenii care doresc sa ia pulsul editiei a VIII-a a Festivalului Berii sint asteptati la Obor cu miros de mici si pastrama si riuri de alcool, dar si cu arome de zahar ars sau scortisoara de la colacii secuiesti. Atmosfera de chef va fi intretinuta de Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei", iar amatorii

de senzatii tari pot incerca jocurile mecanice, tiribombele sau sacul de box de la parcul de distractii.




Tigancusele fac reclama la masinute


Tirgul din Obor a fost pregatit si pentru distractie, organizatorii aducind pentru amuzamentul orasenilor masinute, tiribombe, rulete cu premii sau mini trenulete. Biletul pentru o cursa cu masinuta costa 5 RON, pret pe care nu l-am aflat de la reprezentantii parcului de distractii, ci de la oamenii "responsabili " cu

publicitatea, un grup haios de tigancuse. Pustoaicele, imbracate in rochii lungi si largi, stateau pe platforma de rulare a masinutelor si abia asteptau caderea serii pentru ca distractia sa inceapa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.