Local

Festivalul Ritm i-a facut pe focsaneni sa danseze

Iulia Crețu
6 iul 2006 867 vizualizări
Printre cei care i-au apreciat pe dansatori s-a numarat si primarul Decebal Bacinschi. Festivalul continua cu un carnaval si drumetii pe poteci de munte.

Festivalul International de Dans "Ritm" a debutat ieri intr-un mod cit se poate de original, printr-o parada a participantilor care au defilat prin centrul orasului catre ringul de dans amenajat in interiorul Salii Polivalente. Organizatorii spun ca este pentru a doua oara cind trupele de dansatori participa la prezentarea cu pancarte si afise pe strazile orasului si ca este un mod inedit pentru publicitate. Peste o suta de mici dansatori au facut ieri deliciul spectatorilor, cu ritmuri antrenante de samba, hip-hop, country, populara sau dance. Pentru o zi, capitala dansului s-a mutat de la Rio la Focsani, Sala Polivalenta gazduind echipe de dansatori din Vrancea, Alba, Bacau, Botosani, Calarasi, Constanta, Covasna, Vaslui, Vilcea, Olt si chiar din Republica Moldova. Trupele de dansatori au abordat si teme ceva mai neobisnuite pentru o competitie de dans precum parada majoretelor, unduiri tiganesti sau dansuri a la Moulin Rouge, french can-can. Cele 20 de formatii, din toate categoriile de virsta, de la gradinita si pina la liceu, au concurat pentru mai multe genuri de muzica printre care: modern, de caracter, tematic, fantezie, coregrafie, clasic si chiar aerobic. Sala de competitie s-a dovedit a fi neincapatoare pentru fanii dansatorilor care si-au sustinut preferatii cu mult patos. Printre cei care au apreciat eleganta pasilor de dans s-a numarat si primarul Decebal Bacinschi. Din pacate, edilul nu a reusit sa stea pina la finalul festivalului. Ritmurile antrenante ale melodiilor prezentate in concurs i-au facut si pe privitori sa se ridice de pe scaune si sa danseze alaturi de concurenti. Cei care au poposit pentru citeva minute ieri la Festivalul de Dans "Ritm" au putut admira "Brasoveanca" copiilor de la Palatul Copiilor Focsani, break-dance-ul reprezentantilor Clubului Obobesti sau hip-hop-ul obraznic al adjudenilor. Nici cei din afara judetului nu s-au lasat mai prejos si au smuls ropote de aplauze. Fetele de la Moulin Rouge au adus Clubului de dans Baraolt din Covasna numeroase scandari si chiar zimbete si aprecieri din partea sustinatorilor de sex masculin. Nici reprezentantii Slatinei nu au venit nepregatiti, trupa de fete reusind sa atraga privirile cu unduirile tigancilor sau cu miscarile ceva mai sportive de la ectiunea majorete. Participantii au fost rasplatiti pentru performantele lor cu diplome, cupe personalizate si medalii. Desi competitia oficiala si-a incheiat orarul, distractia si miscarile pe ritm de muzica vor continua pina duminica in tabara Galaciuc, unde o parte dintre dansatori se vor relaxa, vor vizita imprejurimile si vor lua lectii de dans sportiv predate de reprezentantii Republicii Moldova.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.