Local

Vrincenii nu au unde sa se scalde

Liliana Nenciu
4 iul 2006 802 vizualizări
In judet nu exista nici o zona autorizata pentru imbaiere.

A venit vara, iar scaldatul este o alternativa pentru a te racori. Din pacate, Autoritatea de Sanatate Publica Vrancea atentioneaza cetatenii ca in judet nu exista nici o zona naturala autorizata pentru imbaiere in conditii sigure. Specialistii spun ca, inainte de inceperea sezonului estival, au fost recoltate probe de apa din riul Trotus- punct pod CFR, zona neamenajata, dar utilizata traditional de populatie. "Rezultatele analizalor au fost neconforme, datorita incarcaturii microbiologice care a depasit limitele maxime admise, pentru o parte din parametrii analizati existind riscul producerii unor boli infectioase (conjuctivite, infectii cutanate, boli diareice). Buletinele de analiza au fost transmise Primariei Adjud care, in calitate de aministrator al zonei, are responsabilitatea semnalizarii pentru public privind rezultatele monitorizarii calitatii apei", a declarat dr. Aurora Georgescu, specialist in cadrul compartimentului de Igiena Mediului. Medicul a adaugat ca zona Doaga este in curs de amenajare si calitatea apei de imbaiere va fi controlata sanitar. Nici focsanenii nu sint mai norocosi, deoarece nici in acest an strandul nu a fost deschis. "Nu am fost solicitati nici in acest an sa analizam apa din strandul din Sud. Cred ca nici anul acesta focsanenii nu au unde se scalda, iar in teritoriu, apa din zonele naturale nu indeplineste conditiile igienico-sanitare. In aceste conditii, recomandam populatiei sa nu frecventeze zonele naturale neamenajate pentru imbaiere si sa nu se imbaieze in ape de suprafata a caror calitate nu este controlata sau nu corespunde cerintelor de calitate", a mai adaugat dr. Aurora Georgescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.